Na opštini Vračar uspešno korišćenje znakovnog jezika Studio B

BeogradBeograd Pocetna 14. 03. 2019. 11:36:39

Opština Vračar dodelila je sertifikate za uspešno završenu obuku srpskog znakovnog jezika pripadnicima MUP-a, Komunalne policije, Centra za socijalni rad i  Sekretarijata za Upravu javnih prihoda.

Cilj ove obuke je da se omogući komunikacija sa gluvim i nagluvim osobama, kaže zamenica predsednika opštine Vračar  Radmila Sarić, ali i da im se olakša pristup gradskim ustanovama.

Ova akcija umnogome će pomoći gluvim i nagluvim osobama, tako što će im poboljšati komunikaciju i omogućiti lakše razumevanje sa predstavnicima gradskih ustanova, kaže predstavnik organizacije gluvih osoba Mihailo Gordić.

Neki od polaznika obuke, koji su uspešno savladali znakovni jezik i dobili sertifikat, navode da su se odlučili na ovaj korak kako bi poboljšali komunikaciju sa gluvim i nagluvim osobama.

Zamenica predsednika opštine Vračar Radmila Sarić, ističe da ta opština vodi  brigu o svim svojim sugradjanima i zahvaljuje se gradskim  ustanovama za saradnju u ovoj, kako kaže humanoj akciji. Ona dodaje da je cilj da se u obuku znakovnog jezika uključe i lekari i medicinske sestre iz Doma zdravlja ,,Vračar“.

Sarićeva naglašava i da u opštini Vračar postoji tumač koji pomaže da se gluvim osobama obezbedi pristup informacijama.  Ona dodaje da će se ovakve akcije nastaviti i poručuje da su na Vračaru već počeli i izgradnju pristupnih rampi za osobe u kolicima.

One Response to “Na opštini Vračar uspešno korišćenje znakovnog jezika”

  1. Ivana kaže:

    Pozdravljam ovu akciju, i nadam se da će se ovaj dobar primer proširiti i na ostale opštine. Ujedno verujem da je gospođa Sarić želela da kaže da angažovani tumač obezbeđuje pristup informacijama, a ne pomaže kako je navedeno u tekstu. Sve pohvale!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana