Aerodrom ponovo otvoren za saobraćaj Studio B, RTS

BeogradBeograd Pocetna 12. 09. 2018. 07:53:53

Aerodrom „Nikola Tesla“ otvoren za saobraćaj pošto je uklonjen egipatski avion koji je zbog kvara blokirao pistu.

Avion egipatske kompanije je zbog tehničkih problema u 4.11 sleteo na Aerodrom „Nikola Tesla“ zbog čega su nekoliko sati svi avioni bili preusmereni na aerodrom u Nišu, odnosno na aerodrome u regionu.

Službe na aerodromu su nakon nekoliko sati rada uspele da uklone avion sa piste, koja nije oštećena.

Direktor aerodroma Saša Vlaisavljević zahvalio je radnicima „Jat tehnike“ i poručio da avioni sada mogu bezbedno da poleću i sleću.

„Odlična je vest da pista nije oštećena. Bezbednost je za nas na prvom mestu bez obzira na komercijalni aspekt“, napomenuo Vlaisavljević.

Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrđenim procedurama, rekli su na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Nervoza među domaćim i stranim putnicima bila je očigledna zbog višesatnog čekanja i odlaganja letova. Među njima je bilo i majki sa bebama, kao i onih čija zdravstvena situacija nije dobra, zbog čega su se, kako navode, našli u veoma teškoj situaciji.

Turisti „zaglavljeni“ u Budimpešti kreću za BG oko 18 sati

Avion „Er Kaira“, sa oko 150 turista iz Beograda, preusmeren je na aerodrom u Budimpešti, gde se putnici i dalje nalaze bez ikakvih informacija o tome šta se događa.

Oni su preusmereni zbog jutrošnjeg zatvaranja beogradskog aerodroma, a jedina informacija koju su dobili na aerodromu u Budimpešti jeste da čekaju kod izlaza B15.

Njihovo putovanje započelo je sinoć oko ponoći kada su se ukrcali u avion u Egiptu, a u Beograd je trebalo da slete rano jutros.

Međutim, zbog aviona egipatske kompanije „Egipter“, koji se preprečio na pisti beogradskog aerodroma i time blokirao ceo aerodrom izvesno vreme, njihov let je preusmeren za Budimpeštu.

Kako prenosi ekipa Prve TV, koja se zatekla na tom letu, među putnicima ima roditelja s decom, koji su se vraćali sa letovanja, te starih osoba koje sa sobom nemaju lekove, s obzirom da je ceo prtljag ostao „zarobljen“ u avionu.

Jedna od putnica rekla je da su dobili vaučere za hranu, a roditelji mogućnost da na neko vreme napuste prostor u kom su bili isključivo zahvaljujući zalaganju ljudi sa aerodroma u Budimpešti.

Oko 150 putnika koji su „zaglavljeni“ na aerodromu u Budimpešti, trebalo bi, prema poslednjim informacijama, da polete za Beograd oko 18 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana