Na Batrovcima kolona kamiona duga osam kilometara

Društvo 23. 02. 2016. 15:18:19

Na graničnom prelazu Batrovci promet robe se i dalje otežano odvija, a na izlazu iz Srbije danas se nalazi oko 400 kamiona, u koloni dugoj osam kilometa, pa zadržavanje traje 13 sati.

batrovcigranica21092015.jpg

Gužva je počela još za vikend i uslovljena je usporenim radom hrvatskih pograničnih organa koji sprovode detaljnu kontrolu, saopštila je Uprava carina.

Najnovija informacija je da se na hrvatskoj strani pokvarila i teretna vaga, zbog čega u poslednjih 30 minuta nije propušten ni jedan kamion.

Kolona od oko 400 kamiona na izlaznoj strani tog graničnog prelaza trenutno je duga osam kilometara – do naplatne rampe, i zadržavanje traje 13 sati.

Za razliku od teretnog saobraćaja, putnički promet se odvija normalno.

Tokom jučerašnjeg dana protok teretnih vozila je bio usporen i zbog tehničkih problema sa kompjuterskim sistemom sa naše strane, ali su oni brzo otklonjeni.

Iako carinici sa srpske strane rade punim kapacitetom, uslovljeni su dinamikom rada hrvatske strane, jer ne mogu da propuštaju vozila ukoliko je međuzona puna.

Na graničnom prelazu Šid situacija je nešto bolja, pa teretna vozila čekaju na izlazu iz zemlje oko dva sata, kaže se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 21°C
Min: 7°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana