Na Horgošu i Batrovcima i 6 sati čekanja,kilometarske kolone Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 20. 08. 2017. 11:36:26

Na glavnim graničnim prelazima nastavljena su i tokom dana višesatna zadržavanja, na Horgošu se ceka tri sata, a još tri sata je potrebno da se stigne do prelaza Reske na mađarskoj strani.

batrovci-granica-guzva

Kolona vozila je duža od četiri kilometra, javlja RTS.

Prema informacijama Uprave granične policije, vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije od jutros čekaju i šest sati, u Šidu dva sata.

Na Kelebiji se čeka jedan i po do dva sata, a kolona je duga od jedan i po do dva kilometra. Takode, na Horgošu II i Backim vinogradima je formirana kolona vozila.

AMS S vozačima savetuje da koriste manje prelaze.

Višesatna čekanja, izbegavati Horgoš i Batrovce

Duge kolone i više sati čekanja na izlazu iz Srbije, zbog smene turista. Policija sa graničnih prelaza Batrovci i Horgoš preusmerava vozila na druge prelaze.

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, prema najnovijim podacima, čeka se više od sedam sati, a zbog konstatnog priliva vozila moguća su i duža zadržavanja, saopštio je večeras AMS S, pozivajući se na podatke Uprave granične policije.

Kako bi se rasteretio ovaj granični prelaz saobraćajna policija vrši preusmeravanje na druge prelaze zbog čega se u narednim satima očekuje i duže zadržavanje na graničnom prelazu Šid gde se trenutno čeka oko 90 minuta, kao i na Sotu oko sat vremena, pa se vozačima preporučuje da koriste prelaze Bačka Planka, Bogojevo i Bezdan.

Preporuka je da vozači koriste prelaze Bačka Planka, Sot, Bogojevo i Bezdan.

Na Horgošu sa Mađarskom granicom zbog detaljne kontrole mađarskih vlasti dolazi do formiranja dugih kolona na izlasku iz Srbije, zbog čega su na izlazu iz Srbije zadržavanja višesatna.

Potrebno je više od četiri sata za prelazak ovog graničnog prelaza. U narednim satima očekuju se i duža zadržavanje na GP Horgoš, pa je preporuka kao i preporuka da vozači koriste prelaze Kelebija, Bački Breg koji su otvoreni od 0-24 časa, dok su GP Bajmok, Bački Vinogradi, Horgoš II i Ðala otvoreni od 07-19 časova.

Nalazimo se u danima još jednog turističkog talasa, i ovog vikenda očekuje nas još jedna smena turista.

Na putevima je veći broj domaćih vozila, ali i stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, ali je na naplatnoj stanici Sirige zadržavanje 40 minuta.

Na pojedinim naplatnim stanicama Stara Pazova i Nais treba očekivati i duža zadržavanja a trenutno su do 10 minuta.

 

Pojačan saobraćaj na autoputu na Koridoru 10

Saobraćaj na autoputu Beograd – Niš, kroz Pomoravlje, na Koridoru 10, je pojačan, ali se odvija bez zastoja, rekli su danas Tanjugu na autoputu policajci Odeljenja sabraćajne policije Policijske uprave u Jagodine.

Saobraćaj je pojačan u oba pravca od petka, ali je više vozila prema Beogradu i to sa stranim registarskim oznakama, rekli su oni.

Reč je o radnicima sa juga Srbije i iz Turske, na radu u zemljama zapadne Evrope koji se sa porodicama, sa odmora, vraćaju na posao, ali i građanima Srbije, koji se sa sa letovanja vraćaju, najviše iz Grčke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana