MUP: Uzete izjave od šest poslanika zbog incidenta s kompjuterskim mišem u Skupštini Srbije

HronikaHronika Pocetna 28. 11. 2017. 18:06:21

Policija je danas uzela izjave od šest narodnih poslanika, povodom incidenta u Skupštini Srbije kada je poslanik Dveri Boško Obradović kompjuterskim mišem gadjao poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

skupstina-srbije-tanjug

MUP je u objasnio da je policija dobila nalog Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu da uzme izjave od svih poslanika koji su bili na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, 21. novembra, kada je i došlo do incidenta.

„Izjave neće biti uzete samo od predstavnika Dveri, što se moglo zaključiti iz njihovog saopštenja, već je Prvo osnovno javno tužilaštvo dalo nalog, na osnovu prijava koje su dobili od više poslanika, da se uzmu obaveštenja od svih poslanika koji su tog dana bili prisutni u sali, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog dogadjaja“, naveo je MUP.

Dodaje se u saopštenju i da je „sa tužiocem dogovoreno da se svi razgovori obave u Domu Narodne skupštine zbog obaveza poslanika“.

„Policija je danas već uzela izjave od šest narodnih poslanika, o čemu su sačinjene službene beleške koje će biti prosledjene nadležnom tužilaštvu. Policija će i narednih dana uzimati izjave od svedoka ovog dogadjaja“, navodi se u saopštenju.

Poslanici Pokreta Dveri i još nekoliko poslanika drugih stranaka pozvani su na informativni razgovor zbog incidenta na sednici Administrativnog odbora kada je Obradović kompjuterskim mišem gadjao Martinovića, inače predsednika tog odbora, potvrdjeno je ranije danas agenciji Beta.

Iz Dveri su naveli da nemaju šta da kriju i da će se odazvati pozivu. Medjutim, oni pitaju šta policija traži u Skupštini i gde je bila tokom incidenata ispred Doma Narodne skupštine tokom polaganje zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i tokom niza drugih incidenata u kojima je učestvovala vladajuća SNS.

Poziv na informativni razgovor, kako su agenciji Beta potvrdili, dobilo je još nekoliko poslanika iz drugih stranaka koji su bili na spornoj sednici Administrativnog odbora.

Martinović je nedavno podneo tužilaštvu u Beogradu prijavu zbog sukoba na sednici, a iz istog razloga krivičnu prijavu su zajedno podneli i poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević i poslanik SNS Marko Atlagić.

Obradović je 21. novembra na sednici Administrativnog odbora kompjuterskim mišem gadjao Martinovića pošto mu je isključio mikrofon, a poslanicima Dveri nije dao reč.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura -2°C

Slab sneg

Subota
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana