MUP: Uhapšeno sedmoro, budžet oštećen za 32 miliona dinara Tanjug

HronikaHronika Pocetna 23. 04. 2019. 16:27:13

U koordiniranoj akciji inspektora Poreske policije i MUP, uhapšeno je sedam lica zbog postojanja osnova sumnje da su kao saučesnici izvršili više krivičnih dela i oštetili budžet Srbije za 32 miliona dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 29,1 miliona dinara.

mup72011072014.jpg

Reč je o krivičnim delima: poreska utaja, pranje novca, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe.

U periodu od januara 2016. do februara 2019. godine, dva odgovorna lica privrednih društava iz Knjaževca su otkupili poljoprivredne proizvode (višnje) od fizičkih lica uz lažnu dokumentaciju, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Zatim su izvršili prenos novčanih sredstava sa poslovnog računa privrednih društava na račune fizičkih lica koji su podizali i vraćali novac odgovornim licima, zadržavajući deo za sebe.

Osumnjičeni nisu evidentirali ostvareni prihod od prodaje poljoprivrednih proizvoda u poslovnim knjigama, a novac su zadržali za svoje potrebe i izbegli obračun i plaćanje PDV-a i poreza na dohodak građana u iznosu od 32.310.249,42 dinara.

Takođe, oduzeti su i akcizni proizvodi (680 litara alkoholnog pića) i druga roba u vrednosti od preko pet miliona dinara bez dokumentacije o poreklu („roba na crno“) koja je skladištena u neregistrovanom magacinu privrednog društva.

Protiv odgovornih lica podneta je krivična prijava i određena mera zadržavanja do 48 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana