MO:Usluga VU „Dedinje“ po zakonu i komercijalnim uslovima Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 18. 07. 2018. 19:48:53

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su potpuno netačne informacije koje prenose pojedini mediji da je Vojna ustanova „Dedinje“ bila nezakonito angažovana na događajaju Pokreta socijalista 14. jula i istaklo da je njihova ugostiteljska usluga pružena u skladu sa zakonom i propisima i pod komercijalnim uslovima.

ministarstvo-odbrane

 

Kako se navodi u saopštenju, Vojna ustanova „Dedinje“ je bila angažovana za pružanje ugostiteljskih usluga na događaju Pokreta socijalista 14. jula u vremenu od 17 do 20 časova u Domu omladine.

Usluga je pružena pod komercijalnim uslovima, a bila je blagovremeno ugovorena još 11. jula, navodi ministarstvo.

Kako piše u saopštenju, za realizaciju ove usluge angažovan je broj zaposlenih u skladu sa ugostiteljskim normama, na poslovima posluženja, u njihovom redovnom radnom vremenu, za šta ih sleduje redovna zarada u skladu sa zakonskim propisima.

Dodaje se i da za ovakve delatnosti nije potrebna nikakva posebna dozvola niti odobrenje jer se radi o poslovima u okviru osnovne delatnosti VU „Dedinje“ i radi se o jednoj od uobičajenih komercijalnih aktivnosti, keteringa koja je dostupna svim građanima.

U saopštenju se ističe da je sve urađeno u skladu sa zakonom i propisima, kao i u prethodnih 50 godina koliko ova ustanova posluje.

Direktor Vojne ustanove „Dedinje“, Čedomir Kisić, izjavio je da ugostiteljska ustanova kojom rukovodi posluje u skladu sa zakonom i daleko bolje nego što je bio slučaj u prethodnom periodu.

„Molim predstavnike Vojnog sindikata da svojim delovanjem, a pre svega širenjem netačnih informacija, ne nanose štetu poslovanju VU „Dedinje“ i ugledu njenih zaposlenih koji su reputaciju među ugostiteljima u zemlji stekli predanim radom u trajanju od pola veka“, rekao je Kisić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je ranije danas od predsednice Vlade Ane Brnabić objašnjenje povodom tvrdnji koje je izneo Vojni sindikat Srbije da je za proslavu Pokreta socijalista besplatno angažovano 13 službenika Vojne ustanove „Dedinje“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Sumaglica

Trenutna temperatura -3°C

Sumaglica

Sreda
Oblačno

Max: -2°C
Min: -4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana