Mogerini delegaciji Prištine:Neophodnost ukidanja taksi Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 08. 01. 2019. 12:40:11

Visoka predstavnica EU ponovila neophodnost ukidanja taksi koje su kosovske vlasti uvele za robu iz centralne Srbije. Prištinska delegacija potvrdila da takse neće ukinuti.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini razgovarala je u Briselu sa prištinskom delegacijom, koju je u cilju nastavka dijaloga sa Beogradom 15. decembra formirao kosovski parlament i  ponovila neophodnost ukidanja taksi koje su privremene kosovske vlasti uvele za robu iz centralne Srbije.

Međutim, članovi prištinske delegacije ponovili su da odluka neće biti promenjena. Taksa ce biti ukinuta tek posle finalnog sporazuma koji će za rezultat imati priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije, rekao je Fatmir Ljimaj.

Mogerini je ocenila da je za postizanje sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o punoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine neophodna klima koja doprinosi dobrosusedskim odnosima, gde su prethodno postignuti sporazumi primenjeni i poštovani i gde se izbegavaju potezi i izjave koji nisu u skladu sa krajnjim strateškim ciljevima i interesom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana