Mladić: Ovo je bilo samo prvo poluvreme Tanjug

HronikaHronika Pocetna 23. 11. 2017. 09:36:56

Ratko Mladić je posle izricanja presude u haškom tribunalu poručio da će se dok je živ boriti da se otkrije prava istina o borbi Srba u proteklom ratu, prenele su Večernje novosti.

mladic-ratko

„Ovo je bilo samo prvo poluvreme, boriću se da se ukinu ove nametnute laži i otkrije prava istina o borbi Srba. Ovo je bilo samo prvo poluvreme“, rekao je za list Mladić preko svog sina Darka Mladića.

Prema rečima Darka Mladića, bili su desetak minuta zajedno nakon izricanja presude, prenoseći da je njegov otac bio ljut, iako je očekivao takvu presudu.

„Moj otac je poručio da je sve laž, da Hag nije sud, već NATO komisija i da ovo nije pravda. Sve je isključivo pokušaj da se kriminalizuje srpski narod koji se štitio od agresije“, rekao je „Novostima“ Darko Mladić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku prioritet je da se Mladiću spase život i obezbedi lečenje u Srbiji.

„Ovo telo koje se naziva Tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji, nije uspelo u misiji, jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svedočili kako je pravda zamenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene. Presuda je u suprotnosti sa njima. Cilj joj je širenje propagande i onemogućavanje budućeg mirnog života u regionu“, rekao je Mladićev sin.

Sudsko veće Haškog tribunala bivšeg komandanta vojske Republike Srpske proglasilo je krivim za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine i odredilo mu doživotnu zatvorsku kaznu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 7°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana