Mladenović položio venac na spomenik stradalim vojnicima Komonvelta Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 25. 04. 2018. 10:10:16

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je, povodom Nacionalnog dana sećanja u Australiji i Novom Zelandu, venac na spomen-obeležje na Vojnom groblju zemalja Komonvelta, posvećenog vojnicima iz tih zemalja stradalim u Prvom svetskom ratu.

foto Beoinfo

Mladenović je istakao da se svake godine na današnji dan odaje počast stradalim australijskim i novozelandskim vojnicima u Prvom svetskom ratu.

–    Odajemo počast svima koji su u Velikom ratu dali svoje živote za slobodu, a ove godine obeležava se sto godina od njegovog završetka. Taj rat je bio strašna opomena celom svetu a mladi ljudi Australije i Novog Zelanda prošli su veliki put i u Evropi se borili za slobodu evropskih naroda i vrednosti koje i dalje moramo braniti – kazao je Mladenović.

On je podsetio da svaki rat sa sobom nosi ogromna stradanja i da je naš narod to osetio u najvećoj mogućoj meri.

– Naš narod je svestan šta znači i koliko je dragocena sloboda i siguran sam da neće dozvoliti da mu je bilo ko ugrozi – dodao je zamenik gradonačelnika.

Vence su položili i državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Negovan Stanković, delegacija Ministarstva odbrane, kao i diplomatski predstavnici Australije, Turske, Velike Britanije i Kanade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti