Mladenović: Grad Beograd obezbedio 30 miliona dinara za suzbijanje ambrozije Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 21. 06. 2018. 13:05:17

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović najavio je danas da će se 26. juna, na sednici Skupštine grada, pred odbornicima naći i Program za monitoring i suzbijanje ambrozije na teritoriji prestonice.

ambrozija-greb

 

On je, gostujući na Televiziji „Pink”, izrazio očekivanje da će odbornici usvojiti program o suzbijanju jednog od najintenzivnijih alergena na svetu.

– Grad Beograd je tokom 2017. godine pristupio organizovanom i sistemskom suzbijanju ove korovske biljke. Izvršen je monitoring i njen rast je mapiran na više od 100.000 hektara, dok je na više od 30 hektara ambrozija hemijski uništena. Za ovu godinu je planirano da se duplira monitoring i mapiranje terena gde raste ambrozija, kao i da se hemijski tretira oko 60 hektara – precizirao je Mladenović.

On je istakao da je Grad Beograd u tu svrhu namenio 30 miliona dinara iz budžeta, a sve sa ciljem sistemskog rešavanja problema sa ambrozijom.
Najveći problem, kako je naglasio pomoćnik gradonačelnika, predstavljaju parcele u privatnoj svojini kojima gradske službe za suzbijanje ambrozije nemaju pristup.

Reč je, pre svega, o neuređenim površinama, različitim deponijama ili građevinskom zemljištu koje nije privedeno nameni, naveo je Mladenović, i apelovao na građane da preko „Beokom servisa” prijave takve površine.

– Grad Beograd će u saradnji sa gradskim opštinama i nadležnim inspekcijama reagovati i sankcionisati njene vlasnike kako bi takve površine doveli u red, jer one otežavaju život velikom broju naših sugrađana koji imaju problem sa alergijom koju izaziva ambrozija – naglasio je Mladenović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 33°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana