Misija MMF-a u Beogradu do 4. oktobra Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 24. 09. 2018. 08:32:33

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je u Beogradu sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Džejms Ruf, a boravi u Srbiji do 4. oktobra.

ruf,-mmf-tabakovic-mali-tanjug

foto Tanjug

Na sastanku, koji je održan u Ministarstvu finansija, razgovaralo se o aktuelnim ekonomskim i finansijskim kretanjima u Republici Srbiji, o strukturnim reformama, privrednim rezultatima, kao i o projekcijama makroekonomskih indikatora za ovu i narednu godinu.

Teme razgovora su bile penzije i plate u javnom sektoru, nova reforma plata u javnom sektoru, zatim reforma Poreske uprave, status kapitalnih investicija u infrastrukturu i njihovo povećanje u 2019. godini.

Siniša Mali i Džejms Ruf su, između ostalog, razgovarali o paketu stimulativnih mera koji je usmeren prema privredi i koji se planira u smislu smanjenja opterećenja na zarade, a čija bi implementacija krenula od 2019. godine.

Misija MMF-a boravi u Beogradu povodom prvog razmatranja rezultata sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za koordinaciju politike („The Policy Coordination Instrument“ PCI).

Republika Srbija i Misija MMF-a su, nakon uspešno završenog trogodišnjeg stendbaj aranžmana u julu ove godine ušli u novi aranžman – Instrument za koordinaciju politike koji predstavlja nefinansijski aranžman, ima savetodavnu ulogu i prevashodno je orijentisan na sprovođenje strukturnih reformi.

Instrument za koordinaciju politike, koji je odobren Republici Srbiji 18. jula ove godine, odobren je za period od 30 meseci, a ukupno je planirano pet polugodišnjih razmatranja rezultata programa.

Razgovori delegacije Ministarstva finansija sa predstavnicima MMF-a biće nastavljeni sutra.

Delegacija MMF-a, predvođena Džejmsom Rufom, boraviće u Beogradu do 4. oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana