Mirković:Ðilas obećavao metro još 2008, SNS će ga izgraditi Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 06. 10. 2018. 14:06:45

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković odbacio je danas tvrdnje iz „Saveza za Srbiju“ o pomeranju roka za izgradnju beogradskog metroa, kao jeftini trik kojim se pokušava prikupiti neki politički poen, „a sve kako bi poziv na silovanje (sa tvita) prvog predsedavajućeg Saveza i gradskog odbornika Željka Veselinovića ostao u senci“.

sns19012016.jpg

 

„Lopovi, nasilnici, lažne patriote, tajkuni i dokazani prostaci koji misle da će nekog zastrašiti tako što će pretiti i pozivati na linč svakog ko ne misli isto kao oni, ovim saopštenjem dokazuju da je njihov program samo laž i mržnja prema Aleksandru Vučiću“, izjavio je Mirković.

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u gradskoj skupštini Nikola Jovanović izjavio je ranije da je rok za izgradnju prve linije metroa pomeren sa 2022. na 2027. godinu. Glavi urbanista Milutin Folić odmah je to demantovao i rekao da Beograd saobraćajno ne može normalno da funkcioniše bez metroa posle 2027. i zato je ta godina pomenuta, a da će gradnja podzemne železnice početi do kraja 2020.

Mirković je dodao, „kada smo već kod laži i metroa“, da je „jedini lažov Jovanovićev drugi šef, tajkun Dragan Ðilas koji je metro obećavao 2008, 2010 kao i 2012 i na tom planu nikad ništa nije uradio, sem što je kao i sada, tu temu koristio za prikupljanje politčkih poena“.

Za razliku od njega, odgovorni ljudi koje je delegirala Srpska napredna stranka će metro izgraditi i ispuniti datu reč građanima kao što smo i do sada činili i kada je u pitanju Beograd na vodi, veći broj dece upisanih u vrtićima, smanjen broj nezaposlenih, ističe se u saopštenju.

„Na kraju, još jednom bih pitao predstavnike interesnog saveza za šta im je uhapšeni Patrik Ho uplatio 7 miliona evra, za šta im je Katarska ambasada iz Berlina uplatila 200.000 evra. Odgovore opet nećemo dobiti ali i to je znak da je tom savezu stalo samo do para i ličnih interesa, dok su im građani i Beograda i Srbije na poslednjem mestu“, rekao je Mirković.

One Response to “Mirković:Ðilas obećavao metro još 2008, SNS će ga izgraditi”

  1. Zoran kaže:

    Umesto da rade u korist gradjana beograda sns i savez za srbiju
    se svadjaju ko je vise izgradio u beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 19°C
Min: 9°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana