Mirković: SzS zloupotrebljava mrtvog Ðinđića Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 03. 2019. 15:08:16

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković osudio je najavu protesta opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) za sutra, na dan ubistva premijera Zorana Ðinđića, kao „marketing i prikupljanje jeftinih političkih poena“ zloupotrebom mrtvih ljudi.

„Najavom novog protesta za sutra, 12. marta, SzS nastavlja s bizarnom praksom da za svoju ličnu promociju, pozitivan marketing i prikupljanje jeftinih političkih poena zloupotrebljava ljude koji više nisu među živima“, naveo je Mirković u izjavi za javnost.

On je dodao da „nakon teatralnog i usiljenog protesta za godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, koga danas više niko iz SzS ni ne pominje, sada sledi novi protest za godišnjicu ubistva Zorana Ðinđića, čoveka koji se borio protiv svega onoga što su i tada predstavljali, a i danas predstavljaju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Boris Tadić“.

„Da je to istina, najbolje pokazuje činjenica da je pokojni Zoran Ðinđić 2001. godine podneo krivičnu prijavu protiv Dragana Ðilasa i da mu je još tada govorio da biznis i politika ne mogu zajedno.

Neverovatno je koliko su ti ljudi samo drski i koliko nemaju obraza, pa se danas pozivaju na reči i vizije pokojnog Ðinđića, a za deset godina njihove vlasti, sećali su ga se samo jednom godišnje, 12. marta, a nije im bilo ni na kraj pameti da se makar spomenikom zahvale za sve što je uradio“, rekao je Mirković.

On je ocenio da ih, međutim, „sva ta njihova neljudskost i u najmanju ruku nefer odnos prema pokojnom Ðinđiću, ne sprečava da i danas na velikoj popularnosti tog čoveka pokušaju da se “ogrebu“ za neki glas, baš onako kako su se “grebali“ za procente dok su bili na vlasti“, a koji su ih napravili milionerima.

„Da je danas živ, Zoran Ðinđić bi se stideo svega onoga što je nakon njega postala i uradila DS koja se danas pretvorila u SzS, a uveren sam, kao i veliki broj građana, da bi podržao Aleksandra Vučića, jer su im hrabrost, odlučnost u donošenju i sprovođenju teških odluka, kao i vizija Srbije slični“, zaključio je Mirković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 21°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana