Mirković na saslušanju u Osnovnom tužilaštvu Tanjug

HronikaHronika Pocetna 12. 09. 2017. 09:30:43

Bivši predsednik opštine Zaječar Saša Mirković i zaposlena u gradskoj upravi M.T. danas će biti saslušani u Osnovnom tužilaštvu u Zaječaru.

Zajecar---sud-1

Oni su uhapšeni pod sumnjom da su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara, dok su protiv pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i D.P, kao i Mirkovića podnete krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalskom klubu „Timok“ iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Mirković i M.T. će biti privedeni na saslušanje u Osnovno tužilaštvo u Zaječaru, nakon čega će se odlučiti o daljim koracima u ovom slučaju kao i da li će tužilaštvo tražiti da im se odredi pritvor.

Što se tiče Vuksanovića i D.P. oni nisu uhapšeni i protiv njih će biti vođen redovan krivični postupak, što znači da će u narednom periodu biti ispitani kod tužioca povodom krivičnih prijava policije.

Zaječarska policija ranije danas je saopštila da je M.T. je uhapšena zbog sumnje da je od septembra do decembra 2013. godine ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da je tako što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio M.T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Na teret mu se stavlja da je posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva „OFY Company“ DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Mirković i M.T. se terete da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju policije se dodaje da je Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta i krivična prijava protiv Mirkovića, kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i protiv D.P. i Vuksanovića, kao bivših odgovornih lica u Fudbalskom klubu „Timok“ iz Zaječara, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Krivičnom prijavom se terete da su od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za „Timočka TV i radio“, zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub.

Na osnovu tog ugovora FK „Timok“ je sukcesivno uplatio „Timočkoj TV i radio“ 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od ove sume deo novca u iznos od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora čiji je faktički vlasnik Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica, već naprotiv.

Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK „Timok“, a „Timočkoj TV i radio“ i „Beoton R“ pribavili imovinsku korist, piše u saopštenju MUP-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana