Mirković: Jeremić da objasni namere subotnjeg protesta Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 19. 03. 2019. 15:01:48

Vuk Jeremić pod hitno mora da objasni kakve su namere bile subotnjih takozvanih građanskih protesta i da li je nasilje zapravo bio unapred isplaniran scenario osvajanja RTS-a i rušenja institucija Republike Srbije, saopštio je Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda.

„Licemerni Vuk Jeremić tvrdi da RTS nije dobro obezbeđen u subotu uveče kada su huligani, predvođeni Draganom Ðilasom i Boškom Obradovićem, sa motornom testerom, razvalili vrata i nasrnuli, kako na policijske službenike, tako i na novinare i urednike RTS-a. Po njegovom mišljenju trebalo je postaviti vodene topove, hiljade pripadnika policije i upotrebiti silu i suzavce za tzv. mirne građanske proteste iza kojih se zapravo perfidno kriju upravo Ðilas, Jeremić i Obradović“, dodaje se u saopštenju.

Mirković je dodao da smo imali prilike da vidimo da je Jeremić „u jednom trenutku kukavički pobegao sa protesta, a u prvi red sa svojim saborcima iz SzS gurnuo i zloupotrebio decu“ da se bore za nasilne ciljeve „jedne parapolitičke organizacije kakav je Savez za Srbiju“.

„Građani su imali prilike da vide nasilnike na delu, a država je poslala vrlo jasnu poruku da neće tolerisati nasilje. Ministar Nebojša Stefanović je pokazao mudrost rukovodeći policijom i zahvaljujući njihovoj profesionalnoj i pribranoj reakciji izbegnuti su sukobi većih razmera“, ističe se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana