Ministarstvo: Unaprediti mere zaštite od nasilja u porodici Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 15. 07. 2017. 15:09:13

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istaklo da je posvećeno unapređenju mera zaštite od nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja.

depresija22012015

U skladu sa strateškim opredeljenjem Ministarstva da se i regulatorno, ali i u praksi mere i aktivnosti zaštite od nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja podignu na najviši nivo, ove nedelje je preduzet čitav niz konkretnih koraka, sastanaka i radnji, stoji u saopštenju.

Najviše rukovodstvo Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti u Ministarstvu sastalo se sa predstavnicama ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, povodom unapređenja saradnje Ministarstva i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, kao i rešavanja pitanja Nacionalnog SOS telefona.

Uz punu podršku ministra Zorana Ðorđevića, najavljena je tešnja saradnja Ministarstva za rad i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, koja znači zajednički nastup, promociju i aktivnosti u smeru donošenja Zakona o rodnoj ravnopravnosti na kome se radi već dve godine.

Tema sastanka bila je i rešavanje pitanje Nacionalnog SOS telefona, gde je prvi korak već napravljen usvajanjem Pravilnika kojim su uspostavljeni standardi.

Korak koji sledi biće i zajednički sastanak Ministarstva i Koordinaconog tela sa svim relevantnim institucijama, udruženjima i organizacijama civilnog društva u ovoj oblasti.

Momistar Ðorđević je sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković razgovarao o stanju u ostvarivanju ravnopravnosti u društvenim odnosima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana