Ministar Đorđević i ambasador Lundin u „Ikei“ Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 19. 09. 2017. 12:29:15

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je danas sa švedskim ambasadorom Janom Lundinom robnu kuću „Ikea“ u Beogradu, gde se informisao o načinu poslovanja, kao i o uslovima u kojima rade zaposleni.

IKEA

Đorđević veruje da dolazak „Ikee“ otvara vrata i drugim velikim investicijama u našu zemlju, što za Srbiju predstavlja direktan doprinos boljem standardu i kreiranju novih radnih mesta, navodi se u saopštenju resornog ministarstva. On je podsetio da je „Ikea“ jedna od najvećih investicija u Srbiji, gde je do danas investirano 60 miliona evra, i da danas Ikea zapošljava 330 radnika. „U planu je da u narednih pet godina izgrade još dva objekata, od kojih bi jedan nalik postojećem objekata ‘Ikee’ trebalo da se nađe na drugoj strani grada. Vrednost tada ukupnih investicija biće 200 miliona evra, a dobra vest za sve naše građane je da će to značiti i nova radna mesta. Verujem da će njihovi planovi biti realizovani, a da će naših 1.200 radnika tada biti radnici ‘Ikee'“, rekao je Đorđević.

On je prilikom obilaska „Ikee“ istakao da Švedska i Srbija imaju dobru saradnju, uz konstataciju da ta saradnja može biti mnogo bolja i intenzivnija, kako u oblasti privredne saradnje, tako i ukupne ekonomije.

Ambasador Lundin zahvalio je ministru Đorđeviću na poseti „Ikei“ i najavio  da će „Ikea“ postepeno širiti poslovanje u Srbiji i proširiti svoju mrežu saradnje sa drugim preduzećima. „Ikea za Švedsku predstavlja nešto izuzetno pozitivno u trgovinskim odnosima naše zemlje“, naglasio je ambasador i dodao da je otvaranje „Ikee“ u Srbiji još jedan korak napred u privrednim odnosima Srbije i Švedske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Četvrtak
Sneg

Max: 0°C
Min: -2°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana