Meštani naselja Baljevac priključeni na novoizgrađenu vodovodnu mrežu Studio B, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 21. 06. 2018. 19:22:01

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković posetili su danas domaćinstvo porodice Kitić u naselju Baljevac koje je priključeno na novizgrađenu vodovodnu mrežu u ovom delu opštine Obrenovac. Izgradnjom ovog cevovoda obezbeđena je pitka voda za trideset domaćinstava.

baljevac voda mladenovic beoinfo

foto Beoinfo

Mladenović je izrazio zadovoljstvo što danas u Baljevcu može da se koristi voda iz vodovoda nakon radova koji su trajali manje od 90 dana.

– U naselju Baljevac više od 30 kuća je dobilo vodu i vezu sa vodovodom. To smo obećavali poslednje četiri godine, a sada to i realizujemo. Polako slažemo mozaik da svako naselje i svaki deo grada dobije vodu za piće i kanalizaciju. Opština Obrenovac je mnogo toga uradila, pripremila teren i stvorila uslove kako bismo izgradili vodovod i kanalizaciju. Primarnu mrežu u dužini od 700 metara smo uradili u protekla tri meseca i više od dva kilometra sekundarne vodovodne mreže. Nastavljamo ka Ubu, gde će pet mesta biti povezano sa gradskim vodovodom – objasnio je Mladenović.

Prema njegovim rečima, ako postoji putna infrastruktura, vodovodna i kanalizaciona mreža, javna rasveta, gradski prevoz, može se reći da se stvaraju podjednaki uslovi života u svakom delu Beograda.

– Napravili smo desetogodišnji plan za vodovod i kanalizaciju i svako povezivanje na mrežu je mali kamen u velikom mozaiku. Idemo ka tome da svi delovi Beograda budu pokriveni vodovodnom i kanlizacionom mrežom – naglasio je Mladenović.

 

Čučković je rekao da je Baljevac dobio vodu i put koji to naselje povezuje sa Draževcem, te dalje sa Obrenovcem i Ibarskom magistralom.

– Obećali smo da ćemo u naredne četiri godine sela ka Ubu, a to su Vukićevica, Dren, Orašac, Piroman, Brović i Ljubinić, povezati sa vodovodom. Počećemo sa tim radovima na velikom vodovodu, promera fi 600, koji kreće ka selima iz centra Obrenovca, od autobuske stanice. Radovi će biti započeti u narednih nekoliko sedmica i to će biti početak realizacije četvorogodišnjeg plana. Da bismo došli 25 kilometara od centra Obrenovca do poslednje kuće, radićemo svakog dana – istakao je Čučković i dodao da sve to rade zajedno Opština Obrenovac, Grad Beograd i Vlada Republike Srbije.

mladenovic printskrin stb

foto printskrin StudioB /Beoinfo

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija Obrenovac” Branko Matić rekao je da je projekat koji je sada završen u Baljevcu započet u martu, te da je vrednost radova 7,8 miliona dinara.

– Osim radova u Baljevcu, imamo još jedno otvoreno gradilište u naselju Konatice, gde je urađeno 2,6 kilometara sekundarne mreže koja će snabdevati više od 30 domaćinstava vodom za piće – naveo je Matić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Petak
Promenljivo oblačno

Max: 20°C
Min: 13°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana