Mekalister: Srbija na dobrom putu ka EU Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 01. 2017. 17:23:13

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je danas da je Srbija na dobrom putu ka Evropskoj uniji, da je ostvaren značajan napredak u proteklih godinu dana, te da je važno da se reforme nastave.

zastava-srbija-eu-vojvodina

Mekalister je Tanjugu u Briselu, nakon susreta sa ministarkom Jadrankom Joksimović, rekao da je Srbija na dobrom putu prema EU i da je to glavna poruka njegovog godišnjeg izveštaja o napretku, koji je u ponedeljak predstavljen pred Spoljnopolitičkim odborom EP.

“To je dugačak put, ali je Srbija napravila značajan napredak u poslednjih 12 meseci, otvorena su nova poglavlja. Voleli bismo da ohrabrimo srpske političare da nastave svoju politiku dobrosusedskih odnosa i pomirenja”, istakao je Mekalister.

Navodeći da srpska ekonomija raste, Mekalister je rekao da bi sada vlada trebalo da nastavi sa implementacijom neophodnih reformi kako bi ekonomiju učinila jačom, te da se uhvati u koštac sa izazovima kad je reč o vladavini prava i borbi protiv kriminala i korupcije.

Mekalister je rekao i da je debata o predlogu njegove rezolucije pred spoljnopolitičkim odborom EP bila dobra, da se sada čekaju amandmani, te da veruje da će se doći do kompromisa, kada rezolucija bude usvajana na plenarnom zasedanju EP u Strazburu, u martu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana