Medojević:Ceo slučaj je politički motivisan Tanjug

RegionRegion Pocetna 17. 07. 2017. 17:01:20

Lider pokreta za promene Nebojša Medojević saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom optužbi za pranje novca, saslušanje je trajalo oko sat vremena, a nakon toga on je ocenio da je čitav slučaj politički mmotivisan i da zbog toga, kako je rekao, nije hteo da odgovara na pitanja tužioca.

medojevic_nebojsa01

“Rekao sam da je ovo apsurdni i montirani proces kao i da Tužilaštvo nije prikupilo nijedan dokaz. Ovo je lična osveta Milivoja Katnića koji zloupotrebljava Tužilaštvo i politički montirani proces. To su glavne stvari koje sam danas rekao na saslušanju”, rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

On je rekao da ne može da zamisli kako će Tužilaštvo upošte pokrenuti slučaj.

Medojević je pozvao institucije da “prekinu progon”.

“Odbio sam da odgovaram na pitanja tužioca ali ću na sudu sve odgovoriti”, poručio je Medojević.

Branilac Nebojše Medojevića, Dražen Medojević kazao je da je optužba proriv njegovog klikenta apsurdna.

“Momir Vujisić je kriv jer je pozajmio svoj novac. Sad je na ispitu Viši sud i SDT. Samo pozivam da se prekinu perfidne igre”, rekao je Medojević.

Skupština Crne Gore ukinula je krajem juna imunitet Medojeviću, čime su na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva, odobrili pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanika Demokratskog fronta zbog sumnje da je prao novac.

Medojević je osumnjičen da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

“Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je Medojević počinio to krivično delo na način što je 2016, na teritoriji Crne Gore, zajedno sa Momirom Nikolićem organizovao kriminalnu organizaciju koja za cilj ima vršenje krivičnih dela pranja novca i drugih krivičnih dela za koje se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna radi sticanja nezakonite dobiti i moći”, kaže se u zahtevu, preneo je podgorički portal CdM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana