Mediji:Janković hteo koncentracionu vladu sa SNS Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 02. 12. 2017. 10:34:37

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković hteo je protestima posle predsedničkih izbora da iznudi formiranje koncentracione vlade u kojoj bi zauzeo mesto premijera, pišu beogradski mediji.

novinenovinari23122015.jpg

 

Kako navode „Kurir“ i „Večernje novosti“, ideja koju je Janković najpre izneo najblizim saradnicima, bila je da u toj vladi lider demokrata Dragan Šutanovac bude ministar unutrašnjih poslova, akademik Dušan Teodorović obrazovanja, a Dušan Ivković sporta.

Današnji „Kurir“ piše da je Šutanovac u emisiji „Da se ne lažemo“ koja je emitovana na Kurir TV, rekao da je ovu ideju čuo od Jankovića, ali da je ona za DS bila neprihvatljiva.

„Ja sam tu priču čuo, ali u tom trenutku nisam verovao da neko ima takvu ideju. To je bio prvi kamen spoticanja, jer sam ja bio rezolutno protiv bilo kakave saradnje s Vučićem u bilo kakvoj vladi“, rekao je Šutanovac, prenosi list.

Na pitanje čija je to ideja i od koga je čuo, Šutanovac je rekao da je iz PSG komunicirao samo sa Sašom Jankovićem.

„Ta ideja je postojala i ja je u tom trenutku nisam shvatao ozbiljno. Mislio sam da je šala. Sada čitam da je to bilo ozbiljno, ali mi u takvu vladu ne bismo sigurno ušli, za nas je to potpuno neprihvatljivo. To bi bila loša vlada za Srbiju“, rekao je Šutanovac, prenosi Kurir.

Prema informacijama „Večernjih novosti“, Jankovićeva ideja je bila da opozicija pozove građane na ulice, i uslovi SNS i Aleksandra Vučića da će priznati rezultate izbora za šefa države ukoliko pristane na neku vrstu vlade nacionalnog jedinstva u kojoj bi bile sve stranke.

Velika većina u vrhu PSG usprotivila se ovoj zamisli koju su okarakterisali kao neozbiljnu i nemoguću, navode „Novosti“.

Izvori „Novosti“ tvrde da je Janković predlog izneo i Šutanovcu (koji je mislio da se lider PSG šali i o tome više nisu razgovarali) kao i drugim opozicionim liderima od kojih je tražio da se uključe u organizaciju mitinga.

List piše i da je insistiranje na ovom scenariju navodno bila kap koja je prelila čašu da Teodorović napusti PSG, kao i da je on indirektno na tviter nalogu potvrdio postojanje ideje o koncentracionoj vladi.

„Rečenica koja me je osvestila: „Bilo bi dobro da organizujemo veliki miting na Trgu republike, pa da tražimo od Vučića da meni poveri mandat za sastav Vlade“, napisao je Teodorović na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Umeren sneg

Trenutna temperatura -1°C

Umeren sneg

Petak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana