Mediji u regionu o poseti predsednika Putina Beogradu Studio B

RegionRegion Pocetna 17. 01. 2019. 19:05:32

Gotovo svi pisani i elektronski mediji u regionu najavili su posetu predsednika Putina Beogradu.

Tako hrvatska agencija Hina piše da je u fokusu susreta dvojice predsednika, među bilateralnim temama i aktuelna situacija u regionu, pre svega pitanje Kosova, čiju nezavisnost, kako se podseća, Rusija ne priznaje i pruža podršku Srbiji u UN-u i međunarodnim organizacijama i institucijama. Ističe se i da je Putina ispred Hrama Svetog Save dočekao veliki broj građana kako bi pozdravili ruskog šefa države u centru srpske prestonice.

Mediji u BiH, takođe, do detalja pišu o poseti ruskog predsednika, a portal Dnevnik ističe da se Putin u Beogradu sastao i sa predsedavajućim Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom.

O poseti šefa ruske države izveštavaju i prištinski mediji na albanskom jeziku, koji pišu o proširenju saradnje, a GazetaExpres objavila je da će biti potpisano čak 26 sporazuma.

I makedonski mediji, na makedonskom i albanskom jeziku, izveštavaju o poseti,  navodeći detalje iz programa i aktivnosti koje će šef ruske države imati sa svojim domaćinom Vučićem.

Bugarska nacionalna televizija prenela je da će „dvojica predsednika  razgovarati o situaciji na Kosovu, bilateralnoj ekonomskoj saradnji i regionalnim pitanjima“.

Podsećamo, za izveštavanje o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu akreditovano je skoro 600 novinara, snimatelja i fotoreportera  medija iz Srbije, Rusije, regiona i sveta. Samo sa Putinom došlo je preko 80 novinara iz Rusije, ne računajući dopisnike ruskih medija akreditovanih u Srbiji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana