Maturanti dobili diplome i posao u IDEI, Rodi i Merkatoru Tanjug

Objavljeno: 20.06.2017. 17:43 Izmenjeno: 21.06.2017. 12:10

Devet  učenika  poljoprivredne škole PK Beograd na dan dodele  diploma u biblioteci te škole,  dobilo je posao u prodavnicama IDEA, Roda i Merkator,  pošto je tokom godine pohađalo praksu u tim preduzećima u okviru sistema dualnog obrazovanja. Na svečanoj dodeli diploma potpisali su ugovore o radu i od sutra počinju da rade.

foto Tanjug

Pomoćnica ministra i savetnica za dualno obrazovanje u Ministarstvu prosvete Gabrijela Grujić zahvalila je IDEI, Rodi i Merkator prodavnicama što su, kako je rekla, među prvima ušle u program učeničke prakse i dualnog obrazovanja.

Ona im je zahvalila i što su, nakon tih aktivnoti, zaposlile učenike koji su na taj način stekli potrebne stručne veštine za rad.

Direktorka Centra za edukaciju Privredne komore Srbije Mirjana Kovaćević rekla je da se radna snaga obrazuje u skladu sa potrebama privrede, zbog čega je nezaposlenost manja.

„Privredna komora Srbije podržava sve kompanije koje se priključuju programima praktične edukacije i dualnog obrazovanja, a Mercator-S je kompanija koja je pokazala na delu benefite ovog programa“, istakla je Kovaćević.

Direktor Poljoprivredne škole PK Beograd Dragan Filipović rekao je u ime škole da su svi ponosni na učenike koji su prošli kroz program praktične edukacije i postali deo tima velike kompanije.

„Poljoprivredna škola zbog ove saradnje, kao i povećane potrebe za profilima pekara i mesara, ove godine povećala upisne kvote na tim smerovima, sa 15 na 30“, zaključio je Filipović.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, IDEA, Roda i Mercator prodavnice imaju potpisane ugovore sa 35 stručnih škola širom Srbije što će omogućiti da više od 400 đaka dobije priliku da već tokom školovanja stekne praktično znanje i sebi na taj način poveća šansu za zaposlenje odmah nakon završetka škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana