Martinović: Građani prepoznali rad vlade i Vučića Tanjug

Izbori 2017 24. 04. 2017. 14:30:50

Srpska napredna stranka je izuzetno zadovoljna rezultatima lokalnih izbora u pet samouprava, koji pokazuju da građani i kroz rezultate na lokalu prepoznaju veliki rad vlade Aleksandra Vučića i brigu za te opštine, izjavio je danas funckioner SNS Aleksandar Martinović.

izbori72004092014.jpg

Martinović je na konferenciji za novinare u sedištu stranke rekao da su naročito zadovoljni rezultatima u tri vojvođanske opštine, Vrbasu, Odžacima i Kovinu.

Kako je rekao, SNS je u Vrbasu osvojila 43,6 odsto, odnosno 17 mandata, u Odzacima nešto više od 55 odsto i 16 mandata, a u Kovinu nešto više od 43 odsto.

Kada je reč o izborima u Kosjeriću, SNS je osvojila više od 32 odsto glasova i 10 mandata, dok su u Zaječaru naprednjaci osvojili jedan odsto manje glasova od grupe građana Boška Ničića, koja je pobedila, ali će imati isti broj mandata.

Martinović je čestitao Ničiću i njegovoj grupi građana što je uspela da osvoji više glasova od naprednjaka i dodao da se SNS i po tome razlikuje od svojih političkih protivnika, jer su u stanju da čestitaju, za razliku od drugih koji, kako je naveo, organizuju proteste kad izgube.

On je naglasio da su građani prepoznali veliki rad i marljivost vlade na čijem je čelu Vučić, a koja je uložila značajna sredstva u te opštine.

Istakao je da istovremeno ni u jednoj lokalnoj samoupravi Aleksandar Vučić nije bio tokom lokalne izborne kampanje, upravo zato što nije želeo kritike da se meša u izbornu volju građana.

Govoreći o Zaječaru, Martinović je naveo da naprednjaci tamo prave novi tim mladih ljudi koji će ubuduće voditi opštinski odbor, te da očekuje znatno bolji rezultat na narednim lokalnim izborima.

Upitan o eventualnim koalicijama sa drugim strankama, naročito u Zaječaru i Kosjeriću, Martinović je rekao da će se tim pitanjem baviti opštinski odbori i da će u to biti uključen i Izvršni odbor SNS, te dodao da je ubeđen da će oni doneti najbolju odluku i da će i u mestima gde bude bilo koalicije SNS nastaviti da sprovodi politiku vlade, privlačenja investicija, otvaranja novih radnih mesta, vrtića…

Na pitanje da komentariše izjave iz DS da promene kreću sa lokala, Martinović je konstatovao da je ta stranka u svim lokalnim samoupravama u kojima su održani izbori „doživela debakl“ i znatno slabiji rezultat nego pre četiri godine.

Upitan da komentariše navodne incidente u Vrbasu, Martinović je rekao da su merodavni prigovori opštinskoj izbornoj komisiji i da on nije video da se u Vrbasu dešavalo bilo šta protivzakonito.

I sam lider SPS Ivica Dačić čestitao je pobedu naprednjacima, dodao je Martinović i istakao da je to najbolji dokaz da incidenata nije bilo i da je sve proteklo u najboljem redu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Moguć sneg

Max: 3°C
Min: 1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana