Marković čestitao Vučiću: Srbija ostaje posvećena stabilnosti Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 21. 04. 2017. 13:13:45

Predsednik crnogorske vlade Duško Marković čestitao je Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima izrazivši uverenje da će Srbija, uz Vučićevo snažno vođstvo, nastaviti da igra konstruktivnu ulogu na Zapadnom Balkanu, te da će on i u novom mandatu biti iskreno posvećen očuvanju mira, stabilnosti i šansi za evropsku perspektivu naših država.

vucic-branislav-micunovic-crna-gora-tanjug

foto Tanjug

Vučić je u razgovoru sa crnogorskim ambasadorom Branislavom Mićunovićem, koji mu je uručio čestitku premijera, poručio da će i na novoj dužnosti ostati posvećen daljem razvoju prijateljskih odnosa, kao i podsticanju unapređenja ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju Srbije i Crne Gore, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je podsetio i da su prilikom zvanične posete predsednika Vlade Crne Gore Duška Markovića Srbiji u februaru ove godine potvrđeni dobri i prijateljski odnosi dveju zemalja.

Mićunović je naglasio da Ambasada Crne Gore u Beogradu svesrdno podržava i pomaže ostvarenje zajedničkih ciljeva u obostranom interesu.

On je srpskom premijeru uručio čestitku premijera Crne Gore, u kojoj se, između ostalog izražava uverenje da Srbija, uz Vučićevo snažno vođstvo, nastaviti da igra konstruktivnu ulogu na Zapadnom Balkanu, te da će on i u novom mandatu biti iskreno posvećen očuvanju mira, stabilnosti i šansi za evropsku perspektivu naših država.

„Sa posebnim zadovoljstvom ističem činjenicu da Vaša pobeda na predsedničkim izborima otvara novu perspektivu za intenzivnu saradnju Crne Gore i Srbije na svim poljima od zajedničkog interesa.

Bliskost naših naroda upućuje nas na najtešnje veze, čemu ste Vi kao predsednik Vlade Srbije davali nesumnjiv doprinos tokom prethodnih godina. Čvrsto verujem da je pred nama novo razdoblje snažne saradnje, zasnovane na poverenju i prijateljstvu koje smo već izgradili“, navodi se u čestitki premijera Markovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 23°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana