Marjanović nije odgovorio na optužnicu, jesu advokati Tanjug

HronikaHronika Pocetna 05. 03. 2018. 17:16:17

Četiri branioca Zorana Marjanovića podnela su tri odgovora Višem sudu u Beogradu na optužnicu koja Marjanovića tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

sudnica72002082014.jpg

 

Marjanović se nije izjašnjavao, odnosno nije slao odgovor na optužnicu.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je za Tanjug da će odgovore na optužnicu razmatrati krivično vanpretresno veće suda i odlučiti da li su ispunjeni uslovi za njeno potvrđivanje.

To veće optužnicu može da potvrdi ili da je vrati Višem javnom tužilaštvu na dopunu istrage.

Odgovorima na optužnicu daje se prilika odbrani da izloži svoje kontraargumente i osporava njene navode.

U slučaju potvrđivanja Marjanovićeva odbrana će imati mogućnost da na optužnicu uloži žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo „teško ubistvo na svirep i podmukao način“, za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, jer je, kako se sumnja, na „svirep i podmukao način“ lišio života svoju suprugu i prilikom izvršenja pokazao „naročitu upornost i bezobzirnost“.

Tereti se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Do potvrđivanja optužnice razlozi za se preispituju na svakih 30 dana, a nakon toga na 60 dana.

Marjanović je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju „žute štampe“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana