Na dve lokacije u Beogradu redovna odbrana od poplava Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 20. 03. 2018. 10:49:27

Na Savi kod Šapca proglašena vanredna odbrana od poplava. U Beogradu na dve lokacije, kod Kule Nebojša i na pepelištu kod TENT-a, na snazi redovna odbrana od poplava.

poplavadorcolnebojsa07032016.jpg

Na teritoriji grada Beograda trenutno je samo na dve lokacije proglašena redovna odbrana od poplava, izjavio Darko Glavaš. Jedna je lokacija kod Kule Nebojša, a druga pepelište kod TENT-a, rekao je Glavaš, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, i dodao da se tu već postavljaju džakovi sa peskom i da su to trenutno jedine aktivnosti kada je reč o odbrani od poplava.

 

Marić: Nigde nije kritično, sprovodimo mere odbrane

U Srbiji nigde situacija nije kritična i na celoj se teritoriji sprovode redovne i vanredne mere od poplava, kaže pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić i istakao da situacija trenutno nigde nije krizna.

„Na teritoriji Republike trenutno nigde nemamo kriznu situaciju. Jedino je na teritoriji Vranja došlo do izlivanja u oranice u nebranjenom delu, ali je i to tokom noći regulisano“, rekao je Marić za Tanjug.

On je naveo da se posebno prati stanje reke Save kod Šapca gde će, kako je dodao, verovatno tokom danasnjeg i sutrašnjeg dana biti sprovedena vanredna odbrana od poplava.

„Sve mere su još od drugog marta na snazi, situaciju pratimo po najavi RHMZ-a, na snazi je potpuna pripravnost svih“, dodao je Marić.

Kada je reč o Beogradu, kaže da je u zoni Kule Nebojša zabranjeno parkiranje vozila, mada, dodaje, ni tu situacija nije kritična, već uobičajena i to svake godine.

„To je ono što se skoro svake godine dešava. Nema tu katastrofe ni u najavi“, zaključio je Marić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana