Mali:Ulažemo u projekte koji su važni Beograđanima Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 28. 12. 2017. 16:10:38

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da je grad odobrio sredstva za izgradnju novog doma zdravlja na Banjici koja je planirana u sledećoj godini dodajući da je veoma ponosan na sve što je u protekle tri i po godine urađeno u zdravstvu na toj opštini.Aktivisti Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke (SNS) organizovali su danas novogodišnje druženje sa građanima na najprometnijim lokacijama u svim beogradskim opštinama, saopšteno je iz te stranke.

mali savic tanjug2812 greb tanjug

Sa građanima su razgovarali članovi predsedništva SNS-a Siniša Mali, Goran Vesić, Milosav Miličković, Aleksandar Jovičić i članovi GO SNS-a Aleksandar Savić, Aleksandar Marković, Vladan Kocić, Dragomir Petronijević i Andrea Radulović.

Razgovarajući sa građanima opštine Voždovac na platou kod Banjičke pijace  Siniša Mali je izrazio zadovoljstvo što je ta opština dobila šest novih ambulanti i što se na Voždovcu, kako kaže, rade kilometri ulica i kanalizacione i vodovodne mreže.

““Predsednik opštine se zajedno sa nama bori za svaki metar i kilometar, za svaku ambulantu, park… Uređen je plato kod pijace na kojem su ranije bili objekti nelegalne gradnje, postavljeni su solarni paneli, a Voždovčani sada mogu da provode slobodno vreme ovde““ rekao je Mali.

Prema njegovim rečima Beograd je pre samo tri i po godine izgledao potpuno drugačije, a građani se, kako kaže, sećaju Dragana Ðilasa i njegove vlasti, propalih podzemnih kontejnera i replike Terazija na Novom Beogradu koja je koštala 600.000 evra i ““koju je vetar oduvao““.

Gradonačelnik je ponovio navode iz godišnjeg izveštaja, koji je podneo građanima Beograda, da je vraćeno skoro 500 miliona evra dugova Dragana Ðilasa, da su stabilizovane javne finansije, a deficit smanjen skoro tri puta.

““Trenutno na računu grada Beograda imamo 14 milijardi dinara i hoćemo da taj novac damo građanima, da uložimo u projekte koji su njima važni““, naglasio je Mali.

On je podsetio da su građani na Labudovom brdu i u Rakovici posle 30 godina dobili nov dom zdravlja i najavio za sledeću godinu izgradnju novih u Borči i Ugrinovcima, kao i da će biti proširen dom zdravlja u Obrenovcu.

““Mi smo pre tri godine dali obećanje da ćemo biti drugačiji i da ćemo voditi računa o svakom dinaru građana, a kroz ““Beograd na vodi““ pokazali da možemo realizujemo velike projekte. Beograd je danas grad kranova i dizalica, grad danas ima rekordno nizak broj nezaposlenih, trenutno ih je 88.120, a pre samo tri godine bilo ih je 109.000““, rekao je Mali.

On je dodao da će grad nastaviti da se bori za svako novo radno mesto i novu investiciju istakavši da Beograd ““ne može da dozvoli da u 21.veku svaki građanin nema priključak na vodovod i kanalizaciju““.

““Dali smo i veliko obećanje da ćemo 2020.godine početi da gradimo metro, a posle tri-četiri godine Beograd će još lepši i bori. Najvažnije da se borimo za ljude i za to da njihova i naša deca svoje snove ne ostvaruju u Americi, Kanadi i drugim zemljama, već da to učine ovde““, smatra Mali.

 

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, koji je sa gradonačelnikom razgovarao sa Voždovčanima, naveo je da je budžet te opštine u poslednje tri i po godine značajno uvećan zahvaljući uštedama u gradskom budžetu zbog čega su , kako kaže, obezbeđena sredstva za izgradnju novog doma zdravlja na Banjici i za objekat isturenog odeljenja osnovne škole u Pinosavi.

Prema njegovim rečima na Voždovcu se trenutno asfaltira 33 kilometra ulica, a za sledeću godinu, kako kaže, obezbeđeno je 100 miliona dinara za asfaltiranje ““svake nekategorisane ulice na toj opštini““.

““Odgovorna politika koju sprovodi grad, a koja se prenosi i na opštinu Voždovac dovela je do ovakvih rezultata, a u razgovoru sa građanima vidi se da li su zadovoljni. Više puta sam pozivao čelnike grada iz Ðilasovog perioda da nam donesu slike neke njihove investicije na Voždovcu, spremni smo da se poklonimo i zahvalimo u tom slučaju, ali oni je nemaju““, rekao je Savić.

Vesić, Kocić i Miličković  sa građanima Resnika

Vesić, Kocić i Miličković su razgovarali sa građanima Resnika u Rakovici i tom prilikom se saglasili da se uprkos „katastrofalnom stanju koje su ostavili Ðilas, Šapić i Mišković, Beograd danas ubrzano razvija zahvaljujuci odgovornoj vlasti predvođenom SNS-om“.

Vesic je podsetio da u ovom trenutku u Beogradu postoji oko 1200 aktivnih gradilišta, te da je samo tokom ove godine izdat rekordan broj građevinskih dozvola.

„Zatekli smo javašluk, dugove i neodgovornost. Za ove četiri godine pokušali i uspeli smo da radimo u korist građana. Danas se u Beogradu radi, rešavaju se problemi, više novca se ulaže u prigradske opštine nego što je prethodna vlast ulagala, i na taj nacin pokazujemo da nam je svaki deo Beograda važan, bilo da govorimo o Resniku ili Terazijama. To je odgovorna politika, politika SNS i Aleksandra Vucica“, naglasio je Vesić.

Miličković je rekao da je Rakovica za vreme Ðilasa neravnomerno razvijana te da da je imala ogromne štete od urbanističkog „haosa“, ali i nebrige za građane.

„Ponosni smo na rezultate koje smo imali u protekle četiri godine od kada smo na vlasti u Rakovici. Asfaltirano je preko 100 ulica, brinemo o bezbednosti građana i otvorena je PS u Resniku, izgradili smo novi DZ na Labudovom brdu“, rekao je Miličković.

Jovičić, Petronijević i Radulović su sa Beograđanima razgovarali na raskrsnici kod Narodne skupštine i saglasili se da je period vlasti Dragana Ðilasa ostao upamćen po „bahatom i osionom ponašanju“, koje se, kako su istakli, ogledalo u koruptivnim radnjama prilikom rekonstrukcije Bulevar kralja Aleksandra, kupovine Solaris autobusa i španskih tramvaja.

“Iako nam je Ðilas ostavio katastrofalnu situaciju u gradu, odgovorna vlast predvodena SNS-om uspela je da vrati nagomilane dugove, ali i da asfaltira preko 550km puta, da izgradi preko 396km vodovodne i kanalizacione mreže, da uredi 200 fasada ”, rekao je Jovičić.

Petronijević je dodao da se nezaposlenost u gradu smanjuje, i da je ona danas za 20.000 manja, i podsetio da su Ðilas i prethodnici smatrali da zapošljavanje građana nije njihova nadležnost.

„Srpska napredna stranka ce se i u 2018., kao i svakoj narednoj godini, boriti za interes građana, za nove investicije i nova radna mesta, za moderan i uređen Beograd, za grad pun kranova, sredenih fasada, asfaltirane i rekonstruisane ulice, škole i ambulante u svakom naselju, jer Srpska napredna stranka voli Beograd“, poručili su oni.

One Response to “Mali:Ulažemo u projekte koji su važni Beograđanima”

  1. Slađa84 kaže:

    Sva obećanja koje je Mali dao je i ispunio. Sigurna sam da će nastaviti i u narednom mandatu tako besprekorno da radi. Beograd ima novo, lepše lice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana