Mali i zaposleni u GSP demantuju Đilasa Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 09. 02. 2018. 12:44:06

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i zaposleni u GSP-u negirali su navode kandidata za gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da je situacija u GSP-u teška i da će to preduzeće biti ugašeno ako se nešto ne promeni, a građanima su poručili da je to samo još jedna laž čelnika prethodne vlasti.

gsp-pogon04

 

U prilog tome, gradonačelnik kaže da je Đilas lagao o visini zarada zaposlenih u GSP-u, ali ukazuje da je, naprotiv, to gradsko preduzeće za vreme Đilasove vlasti dovedeno praktično na rub propasti.

U prilog tome, gradonačelnik kaže da je Ðilas lagao o visini zarada zaposlenih u GSP-u, ali ukazuje da je, naprotiv, to gradsko preduzeće za vreme Ðilasove vlasti dovedeno praktično na rub propasti.

„Prema listiću koji imam i na osnovu razgovora sa radnicima, u vreme Ðilasove vlasti 2011, plata vozača u GSP u junu mesecu iznosila je tačno 53. 995 manje od 850 evra, koliko je on tvrdio da primaju“, rekao je Mali.

Grdonačelnik ističe da je GSP u vreme Ðilasa doveden do ruba propasti.

Sa Ðilasovim bus-plus sistemom, pare su otišle u privatne ruke, na štetu GSP, nabavka „Solarisovih“ autobusa iz poljske fabrike, takođe je bila na štetu GSP i nabavku skupih tramvaja, takođe na štetu GSP, rekao je Mali.

„To je osoba (Ðilas) koja je toliko brinula o radnicima da je većina imala ugovore na privremeno povremene poslove, a mi smo za 823 radnika obezbedili ugovore za stalno zapošljavanje prošle godine To je briga o radnicima i razlika Ðilasove vlasti i onoga što smo za radnike uradili mi“, rekao je Mali.

Zamenik šefa Službe dispečera, Siniša Mladenović potvrdio je da plate zaposlenih u GSP sada nisu manje.

„Imamo novi kolektivni ugovor, bolje uslove rada i bolji odnos prema radnicima. Sve ostalo je apsolutna laž“, rekao je Mladenović.

Milan Stojanović, vozač, kaže da je najveći problem u GSP-u to što je iz preduzeća izmeštena naplata karata i posao poveren nekoj privatnoj firmi.

Elektromehaničar Steva Dženopoljac ističe da sada dobijaju redovno nove delove, da imaju nov alat i sve to, kaže, stiže na vreme.

I vozač Miljan Radović to potvrđuje, a posebno ističe da zaposleni u GSP-u sada, u odnosu na period prethodne vlasti, imaju bolju zaštitu sindikata, da su uslovi rada bolji, sa tendencijom da, kako kaže, budu još bolji.

„Imamo novi kolektivni ugovor i poslodavac nas poštuje“, naveo je Radović.

Arhivska fotografija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Sumaglica

Trenutna temperatura -3°C

Sumaglica

Sreda
Oblačno

Max: -2°C
Min: -4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana