U Beogradu rekordno mali broj nezaposlenih Studio B, Tanjug, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 09. 01. 2018. 13:33:35

U Beogradu je, prema podacima za decembar, 87.623 nezaposlenih, što je rekordno mali broj nezaposlenih, izjavio gradonačelnik Siniša Mali.Gradska uprava za asfaltiranje ulica u opštini Čukarica do sada izdvojila vise od 400 miliona dinara, od čega je asfaltiran 41 kilometar puta.

Velika-Mostanica-Mali-Kolaric-Beoinfo

On je podsetio da je, prema podacima, u novembru bilo 88.120 nezaposlenih u Beogradu.

„Iz meseca u mesec, za po 500 ili 1.000 smanjujemo broj nezaposlenih i borimo se za svako novo radno mesto“, rekao je Mali novinarima u Velikoj Moštanici gde je obišao radove na obnovi ulice i jednu porodičnu fabriku nameštaja.

Kako je dodao, uskoro će se javiti problem da neće biti ljudi koji će raditi u kompanijama i preduzećima u Beogradu, ali to je, kaže, „lep problem“ sa kojim će se nadležni suočiti drugačije.

 

Ulaganje u Veliku Moštanicu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na asfaltiranju i rekonstrukciji Ulice 1. maj u Velikoj Moštanici i tom prilikom poručio da će Grad Beograd nastaviti da rešava problem po problem građana jer je to način da Beograd postane uređen i human grad.

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić, kao i direktor JP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar-Poposki.

Mali je istakao da se radovi u Ulici 1. maj obavljaju u dužini od 4,5 kilometara i naglasio važnost saobraćajnice jer spaja centar naselja sa Ibarskom magistralom.

– Radovi će biti završeni do 2. februara, odnosno do prve nedelje narednog meseca. Sve ovo je najbolji pokazatelj koliko vodimo računa o svakom delu Beograda, bilo da se radi o Terazijama, Vračaru, Velikoj Moštanici ili nekom drugom naselju. Maksimalno se trudimo da kvalitet života u svakom delu grada dovedemo do željenog nivoa – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, u protekle tri i po godine, Grad Beograd i Opština Čukarica investirali su 422 miliona dinara u asfaltiranje 41 kilometra puta. U naredna dva meseca, dodao je Mali, u asfaltiranje na ovoj opštini biće uloženo još 160 miliona dinara.

– Zahvaljujući predsedniku opštine Srđanu Kolariću, u Velikoj Moštanici smo na inicijativu građana napravili okretnicu autobusa 513 i četiri nova stajališta. U protekle tri i po godine ovde su urađene i ulice 7. jul i 10. oktobar. Trudimo se da svaka ulica, osim kvalitetnog asfalta, ima i odgovarajuću signalizaciju, a mogu da najavim da ćemo do kraja godine ovde uraditi trotoare i ležeće policajce zbog veće bezbednosti. Nastojimo da izađemo u susret željama građana, slušamo njihive sugestije i kritike, pa tako znamo da su nam sledeći zadaci nova ambulanta i vrtić, kao i proširenje groblja – precizirao je gradonačelnik.

On je dodao da su za Grad Beograd sugrađani i njihov kvalitet života vrh prioriteta, a nakon obilaska radova, posetio je fabriku kancelarijskog nameštaja „Sigma enterijeri”.

– Ova fabrika zapošljava 40 ljudi. Kažu da imaju puno posla i da će zbog toga zaposliti još 20 sugrađana. Grad Beograd i Opština Čukarica će podržati njihovo proširenje, ali i gledati da pomognu koliko mogu prilikom ulaganja u infrastrukturu ili obnovu mašina neophodnih za rad ovog preduzeća. Juče sam dobio podatke za prošli mesec, kada je u Beogradu zabeležena rekordno mala nezaposlenost, pošto je nezaposlenih trenutno u našem gradu trenutno 87.623, što je za skoro 500 manje od novembra, kada je nezaposlenih bilo 88.120 – istakao je Mali.

Gradonačelnik kaže da sve navedeno govori u prilog tome da se Grad Beograd bori za svako radno mesto i svakog građanina Beograda.

– Opština Čukarica zaslužuje pohvale jer je broj nerešenih predmeta smanjen sa preko 6.000 na 600. To znači da opštinska uprava radi kvalitetno i da je na usluzi građanima. Upravo to je i suština, da slušamo sugestije i kritike građana, a rezultat toga su velike promene nabolje. Beograd postaje lepše i bolje mesto za život jer je to deo politike koju sprovodimo tri i po godine – zaključio je Mali.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić istakao je da opština ima izuzetnu saradnju sa gradom.

– Prošla godina je za nas bila izuzetno uspešna i već od prvih radnih dana tekuće nastavljamo gde smo stali. Očekuje nas veliki broj projekata i nastavićemo da osluškujemo glas naših sugrađana kada su prioriteti u pitanju – rekao je Kolarić.

2 Responses to “U Beogradu rekordno mali broj nezaposlenih”

  1. Savatije. kaže:

    Jel’ ste racunali i Rakovicu? Ja ovde zivim i ne vidim da se broj bespolicara smanjio! Poslednji put sam zaposlene vidjao 90-tih godina sa svinjskim polutkama preko ledja! U poslednje vreme, ova opstina se pominje samo po ubistvima. Nazdravlje na bilo.

  2. Nenad kaže:

    Kao sto napisah vec… 10.oktobra nije radjena…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana