Mali sa penzionerima proverio „Senior karticu“ u praksi Tanjug, Studio B

BeogradBeograd Pocetna 02. 12. 2017. 12:27:37

Gradonačelnik Siniša Mali sa najstarijim sugrađanima obišao je prodavnice i apoteke i proverio kako funkcioniše senior kartica. Za manje od mesec dana više od 115.000 penzionera preuzelo je karticu sa kojom imaju popust u više od 100 kompanija na više od 400 prodajnih mesta. Mali kaže da su uštede velike, a penzioneri kazu da su zadovoljni zbog brojnih pogodnosti koje ova kartica nudi.

Beograd, 2. decembra 2017 - Gradonacelnik Beograda Sinisa Mali obisao je danas nekoliko prodavnica i apoteka koje su deo projekta "Senior kartica" i istakao da je veoma ponosan, jer je za nepunih mesec dana 115.000 penzionera postalo deo tog kluba koji im omogucuje brojne ustede i pogodnosti. FOTO TANJUG / BEOINFO / bb

foto Tanjug/Beoinfo

Više od 100 kompanija na više od 400 prodajnih mesta u Beogradu, za korisnike „Senior kartice“ omogućuje, kako je rekao gradonačelnik, pet ili 10 odsto popusta, a ističe da su penzioneri najteže bili pogođeni reformama u poslednje tri godine i da „Senior kartica“ doprinosi budžetu svakog od njih.

 

„Negde je popust 50 dinara, negde 60, negde 180 i to neko može da kaže da nije mnogo, ali svaki taj dinar penzionerima znači. Nakupi se to tokom meseca, kada uštedite prilikom svake kupovine i kao što ste imali priliku da čujete, ti ljudi najčešće i daju svojim unukama, unucima i deci i to je jedan način, naš, lep način, da im kažemo veliko hvala za sve što su uradili za naš grad“, rekao je Mali novinarima.

Na taj način, dodaje Mali, pokušava se da se penzionerima na neki način olakša svakodnevni život i pozvao penzionere da se u još većem broju pridruže tom klubu, jer smatra da su svi na dobitku po tom pitanju, a pozvao je i što veći broj kompanija da se pridruži.

„Na ulazu u maloprodajni objekat svih onih preduzeća, kompanija, koje su deo projekta, imate da piše da su „partner projekat Senior kartice grada Beograda“. Sjajna stvar i kažem, neke koristi koje naši najstariji sugrađani mogu da imaju, upravo se vide tokom ovog programa i ništa drugo mi ne preostaje, nego da se zahvalim svim penzionerima na svemu što su uradili za naš grad i zemlju“, rekao je Mali.

Penzioner Branko Božović, koji je ostvario popust od 65 dinara u trgovini, smatra da je „Senior kartica“ izvanredna akcija, jer ne traje samo u vreme primanja penzija, već svaki dan, da se ne radi o „nekim ogromnim popustima“, ali i da se, „malo po malo – skupi“.

„To je za penzionere vrlo dobra stvar, da se malo uštedi. Mislim da sada ima 400-500 mesta gde imamo popust. To je prava, prava stvar za nas penzionere. Popuste imaju ne samo prodavnice, već i apoteke, knjižare, to će se verovatno proširiti, stvarno mislim da je izvanredna akcija i nadam se da će se nastaviti“, kaže Božović.

Penzionerka Mirjana Saška Vranković u apoteci je dobila popust na dva preparata.

„Baš sam iznenađena, veoma je korisno očigledno. Popust je oko 50 dinara. Bravo, 50 po 50, skupiće se i znači mi dosta za moju penziju. Ja sam bila u zdravstvu i u tu nikada nisu bile prevelike plate, pa ni penzija ne može da bude velika. Ova ušteda mi mnogo znači“, kaže Vranković.

Penzioner Aleksandar Cvijović kaže da ima popuste redovno i da na svakih 2.000 dinara ima oko 300 dinara popusta.

„Onda mi se isplati. Uzimam većinom domaću proizvodnju, danas sam pazario i veoma sam zadovoljan. I ono što mi ostane od popusta, imam za unuku, za unuka, da im kupim, da im dam za troškove i tako“, rekao je Cvijović.

„Senior kartica“ je besplatna i ne postoji nikakav trošak oko njenog izdavanja ili održavanja, a penzioneri mogu da je dobiju u gradskim opštinama, klubovima za stare, a može i da im se dostavi i na kućnu adresu, ukoliko pozovu gradski kol-servis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura -2°C

Slab sneg

Subota
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana