Mali: Pokušaćemo još jednom da nađemo partnera za Sava Centar Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 05. 12. 2017. 12:37:49

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će Grad pokušati još jednom da pronađe partnera za „Sava Centar“.

savacentar30092014.jpg

„Potreban je strateški partner, a ako ga ne nađemo, rekonstruisaćemo Sava Centar sami“, rekao je Mali. Mali je ukazao da je Sava Centar za nas jedno od najvažnijih preduzeća, ali da ima probleme s obzirom na način funkcionisanja, koji je trenutno neodrživ. „Sava Centar nije obnovljen, niti je novac investiran u njega. Sistem grejanja i hlađenja u njemu je izuzetno skup“, objasnio je Mali.

Podsetio je da je Grad pokušao, zajedno sa zaposlenima, da nađe partnera kroz javno-privatno partnerstvo za Sava Centar, ali se u tome nije uspelo. „Mislim da ćemo pokušati još jednom da nađemo partnera koji neće samo dati novac, već koji ima iskustvo u organizovanju velikih manifestacija“, rekao je Mali. Ukazao je da partner za Sava Centar mora da ima najmanje 20 miliona evra, ali i da ima iskustvo u kongresnom turizmu, jer taj objekat mora da bude nosilac kongresnog turizma u Beogradu. „Moramo biti proaktivniji, da idemo po svetu, da kongrese ugovaramo godinama unapred. Potreban je strateški partner, a ako ga ne nađemo radićemo sami, rekonstruisaćemo Sava Centar sami“, najavio je on.

Ukazao je da je na protekloj Skupštini grada usvojen set finansijskih mera za stabilizaciju Sava Centra, ali da to nije rešenje, pa će se dalje probati pronaći partner.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana