Mali: Nijedno dete u Beogradu nije nevidljivo Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 04. 12. 2017. 13:12:02

Nijedno dete u Beogradu nije nevidljivo i ne postoji prepreka koju ne možemo zajedno savladati niti stvar koja ne možemo zajedno da uradimo, kako bismo se izborili za bolju budućnost dece, poručio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

invaliditet-deca-mali-bi

Mali je danas otvorio manifestaciju „Ti možeš“, koju su povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom pripremili učenici osnovnih škola za obrazovanje i vaspitanje dece sa smetnjama u razvoju. „Naziv ove manifestacije – Ti možeš, sve govori. Ti možeš, mi možemo sve zajedno. Borimo se da svako dete ima pravo na svetlu budućnost, na normalan život u gradu, da ne odlazi u inostranstvo, već da snove ostvaruje u Srbiji, Beogradu i da zajedno gradimo lepšu i bolju Srbiju i Beograd“, istakao je Mali.

Gradonačelnik je mališanima poručio da veruju u sebe, slušaju roditelje, bake i deke, nastavnike…. „Vi možete da promenite stvari u našem gradu, zemlju, možete da promenite sebe, na bolje, kako bi i vašoj deci bilo bolje, da naš grad i zemlja budu zauvek lepši i bolji“, kazao je Mali.

Na manifestaciji učestvuje 16 škola koje su pripremile bogat kulturno-umetnički program, a u holu Ustanove kulture „Vuk“ organizovana je prodajna izložbu radova učenika tih škola – ukrasni predmeti, sveće, sapuni, ramovi za slike, bedževi…, koji su nastali kao deo radne terapije.

Sva sredstva od prodaje biće namenjena školama i nabavci materijala za izradu predmeta. „Hvala vam na toplom dočeku, svoj deci koja su pravila one prelepe stvari, a nekoliko sam i kupio za svoju decu… Verujte u sebe, mi verujemo u vas i šta god treba da uradimo za vas, mi ćemo uraditi“, poručio je Mali.

On je dodao da Grad tri godine vodi odgovornu socijalnu politiku koja je usmerena ka onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca. Podsetio je da je osnovan i Savet za prava deteta, dok je najveći deo budžeta za socijalna davanja, usmeren prema deci. „Obezbedili smo lične pratioce za 320 dece u gradu, napravili više od 250 prilaza ka zgradama za osobe sa invalidite sa invaliditetom, pri kraju je projekat ‘Predah plus’… Borimo se za decu, a njihovi osmesi su razlog zbog kog sve radimo“, zaključio je Mali.

Manifestaciju „Ti možeš“ je organizovao Sekretarijat za obrazovanje i decju zaštitu, u saradnji sa Ustanovom kulture „Vuk Karadžić“.

U znak podrške, manifestaciji su prisustvovale poznate licnosti, direktori, nastavnici i ucenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana