Novih 300 radnih mesta u Stop-šopu u Lazarevcu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 14. 09. 2017. 12:10:29

Otvoren Stop-šop ritejl park u Lazarevcu. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao da je ova investicija vredna više od deset miliona evra i da je otvoreno 300 novih radnih mesta.

lazarevac

foto Tanjug

Ovaj ritejl simbolično su, presecanjem vrpce, otvorili predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i operacioni menadžer „Immofinanz”-a za Srbiju Joško Piteša.

Gradonačelnik Beograda Siniša Maloi je podsetio da je u maju postavljen kamen temeljac za ovaj objekat, te da je sada, nakon njegovog otvaranja, to potvrda i primer da se obećanja ispunjavaju.

– Na ovaj način pokazujemo da možemo brže, bolje i efikasnije da gradimo lepši Lazarevac i Beograd. Rebalansom budžeta Grad Beograd je obezbedio sredstva za završetak porodilišta u Lazarevcu, koje će biti otvoreno početkom sledeće godine. To će biti prvo novo porodilište posle 40 godina u Beogradu. Radimo i na rešavanju problema vodosnabdevanja, a rebalansom budžeta izdvojili smo još 20 miliona dinara za asfaltiranje nekategorisanih puteva u Lazarevcu – istakao je gradonačelnik i dodao da će u narednih mesec, mesec i po dana biti otvorena nova turska fabrika.

U njoj će do kraja godine biti zaposleno 600 ljudi, pretežno žena, a naredne godine još toliko, istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, Lazarevac se širi, gradi i raste isto kao i ostali delovi grada.

– Borimo se da se gradi u svim delovima Beograda, kako bi svi građani, bez obzira na to u kom delu grada žive, imali podjednake uslove za život – naglasio je gradonačelnik.

Siniša Mali je podsetio da u Beogradu trenutno ima više od 1.100 gradilišta, da je ove godine izdato građevinskih dozvola za više od 700 hiljada kvadratnih metara, a da će do kraja godine biti izdato za još sto hiljada kvadratnih metara. Kako je dodao, cilj je da naredne godine bude izdato građevinskih dozvola za milion kvadratnih metara.mali-shop-----------

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da je ovo veliki dan za opštinu i dodao da je to prva strana investicija u Lazarevcu.

– Ovo je godina investicija u Lazarevcu. Uskoro će biti otvorena fabrika tekstila u našoj opštini – naglasio je Sinđelić.

Investitor projekta je austrijska firma Immofinanz. Operacioni menadžer te kompanije za Srbiju Joško Piteša rekao je da je ponosan na činjenicu što su kapaciteti u ovom objektu popunjeni i to sa 23 domaća i strana brenda.

– Radujemo se što će Lazarevac biti glavno mesto lake kupovine i dobre zabave. Sa 10.100 kvadratnih metara maloprodajnog prostora i 220 parking mesta, Stop-šop ritejl park u Lazarevcu pružiće jedinstveno iskustvo u kupovini građanima Lazarevca i ostalih opština – naglasio je Piteša.

Posle Čačka, Niša i Valjeva, Lazarevac je četvrta stop-šop lokacija u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 5°C
Min: 2°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana