Mali: Janković bi da ukine gradsku slavu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 17. 05. 2018. 13:32:31

Predlogom da se iz Statuta Grada izbriše odredba o ritualnom obeležavanju gradske slave, Saša Janković pokazao kako bi opozicija vodila pogubnu politiku kada bi bila na vlasti.

Beograd, 17. maja 2018.- Liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi koju je sluzio partrijar srpski Irinej i litijom centralnim gradskim ulicama, danas je obelezena slava Grada Beograda, Spasovdan. FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFOMRISANJE GRADA BEOGRADA/ nr

FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFOMRISANJE GRADA BEOGRADA/ nr

Spremni su da ukinu gradsku slavu Spasovdan, ali i da zabrane litiju Srpske pravoslavne crkve, kaže gradonačelnik Siniša Mali i podseća da je Spasovdan slava Beograda od 1403. godine kada je despot Stefan Lazarević Beograd proglasio srpskom prestonicom.

„Sada bi Janković i njegovi partneri da izbrišu istoriju dugu 615 godina“ ukazao je Mali i poručio da dok je SNS na vlasti „ovakvi suludi predlozi neće prolaziti“.

Janković, Đilas i njihovi partneri poništavaju ono što su Beograđani vekovima stvarali, i još jednom pokazuju da im ništa nije sveto, zaključio je Mali.

Podsećamo, Pokret slobodih građana u gradskom parlamentu saopštio je da neće učestvovati u litiji u Beogradu, i da će predložiti da se iz Statuta Grada izbriše odredba o ritualnom obeležavanju gradske slave.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 14°C
Min: 2°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana