Mali: Ekologija najvažnija za budućnost Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 21. 04. 2017. 11:47:23

Finale Eko-kviza za osnovne škole na teritoriji Beograda održano je danas, a takmičenje četiri najbolje škole posetio je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

eko-kviz-deca-bi

On je rekao da je u njihovim godinama bio na takmičenju iz geografije i da se tada nije pričalo o ekologiji koja je sada najvažnija stvar za našu i budućnost naše dece. „Mnogo toga radimo da bi ovaj grad učinili čistijim, zdravijim i lepšim, ali ništa od toga ne možemo bez vas. Ako vi niste svesni koliko je važan svaki papir koji bacite i sve što reciklirate ništa nećemo moći da uradimo“, rekao je Mali.

Učesnici su zatim postavili pitanja Malom, a predstavnike jedne škole zanimalo je da li će se rekonstrukcija fasada nastaviti. „Nikada se u Beogradu nije više radilo, fasade su važne jer štede energiju, renoviranjem fasada i stolarije smanjuje se potrošnja električne energije“, objasnio je Mali.

Finaliste iz druge škole zanimalo je šta su Eko autobusi u Beogradu, a Mali je rekao da ih sada ima pet što je jedinstveno u Evropi i da se narednih godina planira da u centaru grada saobraćaju samo tramvaji i Eko autobusi.

Gradonačelnik je zatim postavio nekoliko pitanja učesnicima kviza koji su spremno odmah odgovarali.

Četiri škole koje su ušle u finale takmičenja koje organizuje Gradska čistoća su France Prešern i Đura Jakšić iz Rakovice, Stevan Sremac iz Borće i 1300 kaplara sa Zvezdare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana