Lovreković: Dvomesečna analiza pokazuje da u Srbiji nema cenzure Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 13. 11. 2018. 18:56:22

Dvomesečna analiza rada štampanih i elektronskih medija i društvenih mreža, pokazuje da u Srbiji nema cenzure i da su na udaru kritike najviše istaknuti predstavnici vlasti, kaže Tomislav Lovreković iz Centra za medijski monitoring. U listovima Danas, NIN i Vreme ima najviše takvih sadržaja.

novine-informer-kiosk-vesna

Na istom kursu je televizija N-1, dok na društvenim mrežama, kaže, ima i sadržaja sa elementima krivičnog dela.

Centar za medijski monitoring relativno je mlado telo, sastavljeno od profesionalaca svih profila, kako bi rezultati istraživanja bili relevantni i kredibilni. U poslednje vreme, kaže Lovreković, određeni krugovi pokušavaju da nametnu tezu da u Srbiji postoji cenzura, da su novinari pod velikim pritiskom režima i da ne mogu profesionalno da rade. Naše dvomesečno „seciranje“ tri medijske grupacije, kaže, pokazuje obrnuto.

Situacija u elektronskim medijima još je gora, ocenjuju u Centru za medijski monitoring, na osnovu rezultata istraživanja sprovedenog od kraja avgusta do kraja oktobra.

Analizirali smo i sadržaje društvenih mreža, a naš pravni tim je, kaža Lovreković, došao do zaključka da se dnevno iznesu najmanje dve kvalifikacije na račun najviših predstavnika vlasti, koje predstavljaju krivično delo. U svemu tome posebnu ulogu imaju nazovinovinari koji, poručio je on, predstavljaju udruženja koja treba da brane ugled profesije, a oni su obični politički agitatori.

Naše temeljne analize pokazuju da cenzure nema. U pitanju je farsa čiji je cilj da pokuša da stvori nestabilnu klimu u Srbiji, ocenjuje Tomislav Lovreković iz Centra za medijski monitoring.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana