Ljajić: Da ne dozvolimo više ovaj cirkus sa 24 izborne liste Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 01. 03. 2018. 18:45:07

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio da će ta stranka, odmah nakon završetka izbora u Beogradu, ponovo pokrenuti inicijativu za izmenu izbornog zakona – „da ne dozvolimo više ovaj cirkus sa 24 izborne liste“.

rasimljajic20022016.jpg

„Moramo da uozbiljimo našu izbornu scenu, a to možemo jedino novim izbornim zakonom koji treba da donesemo“, rekao je Ljajić na partijskom štandu ispred Tržnog centra „Ušće“, gde je SDP Srbije obeležila kraj svoje kampanje za beogradske izbore.

On je precizirao da više ne treba dozvoliti da se pojavljuju „fantomske stranke, fantomske manjinske stranke, kojih je skoro trećina na ovim izborima“.

„Nikada ni jedna od tih stranaka nije govorila o manjinskim pravima, a sada učestvuju na izborima koristeći prirodni prag. Treba da sprečimo svaku zloupotrebu izbornog prava koju zakon omogućava pripadnicima manjina da uđu u Parlament. Ovo više nema veze ni sa manjinama, ni sa izbornim pravom“, istakao je Ljajić.

On je, takođe, pozvao građane Beograda da 4. marta u što većem broju izađu na izbore.

„Važno je da vrlo jasno na dan glasanja iskažu svoj politički stav, da daju ocenu o vlasti i opoziciji. Ja se nadam da ćemo dobiti podršku i da će građani vrednovati ono što je lista “Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“ uradila u protekle četiri godine“, naglasio je Ljajić.

On je ukazao da je SDP Srbije svoju kampanju završila onako kako je i započela – besplatnom podelom knjiga građanima, a u međuvremenu su, kaže, obišli veliki broj penzionera, razgovarali sa ljudima, a nijednu ružnu reč nismo uputili ni prema kome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Magla

Trenutna temperatura -3°C

Magla

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 1°C
Min: -5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana