Linta: Izetbegovićeva izjava – ratnohuškačka Tanjug

RegionRegion Pocetna 10. 01. 2018. 19:12:16

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje ratnohuškačkom izjavu Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića da je obeležavanje 9. januara, grubo kršenje Ustava BiH i direktan atak na BiH i vladavinu prava, kao i da je u pitanju krivično delo i da od Tužilaštva BiH traži da preduzme odgovarajuće mere.

linta72003082014.jpg

 

Stranka demokratske akcije ne može da se pomiri sa činjenicom da je po Dejtonskom sporazumu Bosna i Hercegovina zajednica država koju čine dve države tj. Republika Srpska i Federacija BiH, navodi se u pisanoj izjavi.

Linta ocenjuje kao vrhunsko licemerje kada Stranka demokratske akcije govori da Republika Srpska može biti samo multietnički entitet u kome se moraju obezbediti konstitutivnost i ravnopravnost naroda, ljudska prava i jednakost za građane koji u njoj žive.

„Preostali Srbi u Federaciji BiH, gde je SDA na vlasti, građani su drugog reda, jer ne mogu da ostvare svoja osnovna nacionalna, imovinska, radna i brojna druga prava“, istakao je on.

Linta ističe da navedena izjava Bakira Izetbegovića potvrđuje da SDA ne odustaje od ratne politike svog osnivača Alije Izetbegovića, čiji je temelj stvaranje unitarne i centralizovane BiH.

„Time SDA svesno ruši Dejtonski sporazum i napada mir u regionu a onda svesno zamenjuje teze i lažno optužuje Republiku Srpsku i Srbiju. Interes Srpske, Srbije i srpskog naroda jeste da se dosledno poštuje Dejtonski sporazum što je jedan od ključnih preduslova mira i stabilnosti“, napomenuo je Linta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana