LI: Planirane nove investicije iz Kine Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 07. 09. 2017. 14:57:17

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je danas da su planirane dalje investicije njegove zemlje u Srbiju i Smederevu gde su zainteresavani za podizanje industrijske zone.

bor-rtb-greb

Li je, nakon obilaska Železare u Smederevu, gde je boravio zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Ðorđevićem, istakao da je vlada kineske pokrajine Hbej, u kojoj se nalazi sedište HBIZ-a, vlasnika železare Smederevo, planira, i već o tome pregovara da napravi industrijsku zonu u Smederevu..

„Osim toga već se vode intenzivni pregovori sa Vladom Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem o dovođenju još par kineskih investitora slične veličine, barem još dva, da ulože u Srbiju. Sve je u toku“ podvukao je ambasador Li.

Rekao je da svaki dan kontaktira sa kineskim kompanijama i kabinetom predsednika Vučića i da bi voleo da investitori dođu već sutra, ali da treba još uslovi da sazru.

Takođe je kazao da su pregovori sa kineskim investitorima o RTB Bora u toku.

Ministar Ðorđević istakao je da je kineski ambasador Li Mančang veliki prijatelj Srbije koji radi danonoćno za našu zemlju i koji je najbolji naš promoter u svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana