Lekari:Diplomate imaju oštećenje mozga Tanjug

SvetSvet Pocetna 06. 12. 2017. 18:01:09

Lekari koji su lečili osoblje američke ambasade na Kubi od misterioznih i nevidljivih napada, saopštili su da su otkrili moždane abnormalnosti dok su tražili objašnjenje za oštećenja sluha, vida, ravnoteže i memorije.

vasington-tanjugvideo

 

To je za sada najprecizniji nalaz o fizičkoj oštećenosti, i pokazuje da je ono što je povredilo Amerikance dovelo do vidljivih promena u mozgu, a nalaz je jedan od nekoliko faktora koji podstiču rastući skepticizam dase za napad koristio neka vrsta zvučnog oružja, prenosi AP.

Medicinska ispitivanja pokazala su da su radnici ambasade razvili izmene u beloj moždanoj masi koja omogućava komunikaciju različitih delova mozga.

Glasni, misteriozni zvuci praćeni gubitkom sluha naveli su istražitelje da sumnjaju na „zvučne napade“, međutim sada se taj izraz izbegava jer postoji verovatnoća da su ti zvuci bili nusprodukt nečega drugog što je prozrokovalo štetu, rekla su trojica američkih zvaničnika koji su obavili istragu.

Lekari, istražitelji FBI i američke obaveštajne službe provli su mesece u pokušaju da upotpune „slagalicu“ u Havani, u kojoj SAD kažu da su 24 službenika SAD u toku prošle godine zlostavljani u svojim kućama i hotelima, a navodi se i da se nekoliko članova kanadske ambasade na isti način razbolelo.

Doktori još uvek ne znaju kako su žrtve završile promenom bele moždane mase, niti kako se te promene mogu odnositi na njihove simptome.

Takođe, navodi se da doktori još uvek ne znaju ništa o dugoročnim medicinskim posledicama tih napada.

Kuba je demantovala umešanost u te napade i napade Trampove admionistracije da su za njih odgovorni nazvala „namernim lažima“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana