LDP za drugačije oporezivanje rijalitija i tabloida Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 13. 02. 2018. 16:03:52

Kandidat Liberalno-demokratske partije na beogradskim izborima, filmski reditelj Nikola Ljuca, zatražio je da se ozbiljno preispita gradska politika u odnosu na sveprisutnu tabloidizaciju, rijaliti i kič-kulturu.

ldp2

„Lista LDP-a zalaže se za uvođenje specifičnih nameta na ovakve programe koji bi omogućili veća ulaganja u obrazovnu i kulturnu politiku grada. Mi nismo ni za kakvu cenzuru, mi smo za promenu regulative koja bi odredila vreme kada takav program može da se prikazuje i za oporezivanje ovakog sadržaja, pre svega kada je reč o emitovanju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom“, naveo je Ljuca u pisanoj izjavi za medije.

Naveo je da bi prihodi od tog poreza mogli da se koriste za pomoć u kulturi, te podsetio da u Velikoj Britaniji zabavni program, a najviše lutrija, finansira kompletan Britanski filmski institut i njihovu filmsku arhivu i produkciju.

„Po današnjem zakonu, Filmski centar Srbije dobija deo novca od Radio-televizije Srbije, ali to je još samo slovo na papiru – to mora da se promeni i na tome treba insistirati“, zaključio je Ljuca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana