Kvartet Filipa Sokača na Zidiću Tanjug

KulturaKultura Pocetna 06. 07. 2018. 14:49:10

U nastavku koncertne sezone, na Zidiću Doma omladine Beograd sutra nastupa džez Kvartet Filipa Sokača.

domomladine17092014

Na popularnoj letnjoj sceni na Platou Milana Mladenovića predstaviće se grupa talentovanih muzičara, učenika džez odseka srednje Muzičke škole „Stanković“, okupljena.

Bend je okupljen na predlog profesora Ivana Radivojevića i Rastka Obradovića, a čine ga Filip Sokač, (saksofon), Katarina Kočetova (klavir), Dimitrije Marković (bubnjevi) i Milija Paunović (kontrabas).

„Džez odsek u muzičkoj školi Stanković za mlade muzičare znači veoma mnogo. Naši profesori nam prenose znanje i iskustvo stečeno na raznim svetskim džez akademijama. Kroz druženje nam na zanimljiv način približavaju svet džeza“, ističe FIlip Sokač.

Uzori su im, kaže, Čarli Parker, Džon Koltrejn, Dekster Gordon i drugi čije su kompozicije i obradili u svojim aranžmanima, a koje će svirati sutra.

„Nastup na Zidiću svakom mladom muzičaru daje poseban motiv. Posetioci svakako mogu da očekuju dobru džez svirku i dobro druženje“, dodao je Sokač.

Ovi mladi muzičari još uvek ne izvode autorske kompozicije, trenutno su forkusirani na svirke uživo, ali kažu da je autorska muzika ono što svakako sledi u daljem radu benda.

„Planiram da školovanje nastavim u inostranstvu i nadam se da ce mi se želja ostvariti. Mislim da moji prijatelji slično razmisljaju, a Katarina je ove godine upisala džez akademiju u Beču“, rekao je Sokač.

Besplatni koncerti na Zidiću ispred Doma omladine nastavljaju se svake subote od 20 sati, sve do 1. septembra, a u slučaju kiše program se seli u centralni hol DOB-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 6°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 13°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana