Kvalitetni i pristupačni geoprostorni podaci mogu uticati na rast BDP-a Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 04. 12. 2017. 18:08:24

Da bi građani do geoprostornih podataka dolazili brže i efikasnije, Republički geodetski zavod radi na poboljšanju i digitalizaciji te usluge. Direktor te ustanove Borko Drašković  na konferenciji posvećenoj novom projektu rekao je da  kvalitetni i pristupačni geoprostorni podaci mogu uticati na rast BDP-a i do dva posto.

republicki-geodetski-zavod-RGZ

 

Sto osamdeset godina  geodetske prakse u Srbiji Republički geodetski zavod proslavio je predstavljajući projekat koji će gradjanima omogućiti da do željenih podataka dodju u svakom trenutku, na bilo kom mestu, preko telefona, tableta ili kompjutera.

“Pronađi, poveži, prikaži – Naše reči za budućnost” naziv je konferencije koja je okupila veliki broj gostiju iz sveta geodezije.

Taj projekat Geozavod sprovodi u  saradnji sa E upravom jer digitalizacija poslovanja, kaže direktor te ustanove Borko Drašković, utiče na brži privredni rast.

Digitalizacija geoprostornih podataka je praksa najuspešnijih svetskih uprava koju je preporučila krovna organizacija svih katastarskih kartografskih institucija u Evropi, što će Geozavodu omogućiti novi savremeni pristup.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana