Kurs egiptologije u Muzeju afričke umetnosti Studio B

KulturaKultura Pocetna 08. 11. 2018. 13:59:22

Muzej afričke umetnosti organizovao je kurs Kulturna istorija starog Egipta, gde će posetioci do kraja februara 2019. godine kroz niz predavanja moći da se upoznaju sa bogatom istorijom te zemlje.

muzej.jpg-africke-umetnosti-bi

Broj polaznika u grupi trenutno broji petnaestoro ljudi, međutim, ljubitelji kulture i umetnosti imaju dovoljno vremena da se prijave i budu u jednoj od grupa koje vodi doktorant na češkom institutu za egiptologiju Nenad Marković.

Stari Egipat i njegovi doprinosi drugim civilizacijama privlače pažnju evropskog čoveka još od vremena Herodotovog putovanja dolinom Nila sredinom petog veka pre nove ere, a takav trend ne prestaje ni danas što potvrđuje veliki broj zainteresovanih Beograđana za kurs egiptologije na Senjaku, kažu u Muzeju afričke umetnosti.

Kustos muzeja Ana Knežević objašnjava da je upravo Herodot, starogrčki pripovedač koji se smatra ocem moderne istorije, autor izreke po kojoj je Egipat dar Nila, a pripovesti o pojedinim konceptima starog Egipta zauzimale su značajan deo stvaralaštva gotovo svih sačuvanih grčko-rimskih učenjaka, više od bilo koje druge “varvarske” države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana