Kuhinje sveta

KulturaKultura Pocetna 13. 06. 2018. 14:02:39

Kuvarske prezentacije i tajlandski sladoled na festivalu Kuhinje sveta u Beogradu

Kuhinje sveta 01

Na drugom festivalu „Kuhinje sveta“ u Kragujevcu u subotu, 16.6.2018. godine, tokom celog dana, od 11 do 21 čas u Zastavinoj bašti održavaće se kuvarske prezentacije i degustacije raznovrsnih jela, začina, meda, proizvoda od šampinjona, povrća, voća, kao i vina, rakija, sladoleda… Ovom prilikom predstaviće se više od 30 izlagača, domaćih brendova koji svoje proizvode izvoze u Kinu, Nemačku, Austriju, Rusiju, na Novi Zeland i koji su na mnogobrojnim takmičenjima i sajmovima u zemlji i svetu osvajali nagrade za vrhunski kvalitet, dizajn, inovacije u pripremi hrane, originalne recepte…

Festival se održava uz podršku Šumadijskog upravnog okruga i grada Kragujevca, kao i Privredne komore Srbije – regionalne privredne komore koja će održati predavanje o podsticaju izvoza u poljoprivrednoj delatnosti. Posebnu podršku festivalu pružiće i HoReCa, profesionalna asocijacija Kragujevac i tim profesionalnih kuvara koji su, od međunarodnih žirija u svetu, dobijali najviše ocene za svoje specijalitete. Specijalni gost festivala biće Mirko Miljuš, počasni konzul Jamajke u Republici Srbiji.

 

 

Festival za svačiji ukus

Festival „Kuhinje sveta“ kreiran je da zadovolji najraznovrsnije ukuse i čula! Ako ste ljubitelj slatkiša, probajte prirodni med, ukusne keksiće bez glutena i konzervanasa ili nedoljivi tajlandski sladoled? Volite li ljuto, neka vam nepca pecne nekoliko vrsta fatalnih ljutih paprika. Ako to bude, ipak previše ljuto za vas, znajte da vatru možete da ugasite delikatesnim šampinjonima, domaćim sirevima, peglanom kobasicom i mnogobrojnim drugim proizvodima iz Srbije. Ne propustite ni, raznovrsna vina iz podruma i vinarija u Srbije i domaću rakiju koja odlično idu uz hranu.

Festival „Kuhinje sveta“ nikako se ne može ni zamisliti bez profesionalnih kuhinja i opreme za spremanje hrane! Kuvarske prezentacije predviđene su tokom celog dana, kao i degustacija spremljene hrane. Kako se kombinuju raznovrsni začini sa sirom, peglanom kobasicom i proizvodima od mangulice? Kako spremati hranu na zdraviji način, da biste sačuvali sve hranljive sastojke, bez dodavanja vode, masti i ulja? Od čega se pravi najpoznatije posuđe vrhunskog kvaliteta koje koristi ceo svet? Šta sve možete napraviti u jednom aparatu na najlakši mogući način? Saznajte i koje su prednosti posuđa od keramike ili grnčarije, ručno rađenih noževa i daski za seckanje od pažljivo biranog drveta?

 

I vino i rakija za degustaciju!

 

Za kraj večeri, predviđeno je proglašenje pobednika u spremanju hrane, jednog od 3 para koji su izabrani u emisiji „U glavu“. Pobednika očekuju vredni pokloni za koje su se pobrinuli: „Sanum per Fructus“ i firma „Mišić“ d.o.o. Proglašenje pobednika predviđeno je uz degustaciju vina i rakije iz Srbije. Ulaz na festival je besplatan.

 

Detaljnije informacije pogledajte na:
www.kuhinjesveta.com
F: @kuhinjesveta
office@kuhinjesveta
mob: 064 1610190

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana