Do kraja juna solidarna pomoć za zaposlene u komunalnom sistemu Beograda Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 11. 04. 2019. 12:58:00

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović održali su redovan sastanak sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata komunalnog sistema grada. Vesić je najavio da će solidarna pomoć od 41.800 dinara, koju će dobiti svi zaposleni u ovom sistemu, biti isplaćena do 30. juna.

skupstina-stari-dvor-grada-vesnafoto

On je nakon sastanka u izjavi podsetio da u komunlnom sistemu ima oko 21.000 zaposlenih, bez koji, kako je naveo, Beograd ne bi bio uređen, a službe efikasne.

– To su ljudi koji rade subotom, nedeljom i praznicima i ni su zaslužni što Beograd ovako izgleda i što se uspešno razvija. Sva pitanja i eventualne probleme rešavamo sa njima dijalogom jer su sindikati naši partneri. Beograd je naša zajednička kuća i zajedno je izgrađujemo. Isplatom solidarne pomoći pokazujemo da smo kao grad zahvalni za posao koji oni obavljaju – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao i da je dogovoreno da se na sledećoj sednici Skupštine grada ustanovi Dan komunalne delatnosti Grada Beograda, a sindikati će dati svoj predlog.

– To će biti dan kada treba da se priča o komunim delatnostima, građani će moći da vide opremu koju imaju komunalnci, te da će se sa ponosom pokazati sve ono što oni jesu – naveo je Vesić.

Jedna od tema razgovora bila je i obaveza koju je grad naložio komunalnim preduzećima sa više od 1.000 zaposlenih da do kraja godine otvore po vrtić. Vesić je rekao da su neka preduzeća već počela da funkcionišu na taj način. To je dodatna pogodnost za ljude koji rade u ovom sistemu, naglasio je Vesić.

On je dodao i da se razgovaralo o ulaganjima grada u komunalni sistem i najavio da se sutra otvara tender za kupovinu između 230 i 250 novih autobusa, a plan je da se do kraja godine kupi još 50 zglobnih iz Ikarbusa i do kraja februara 2020. godine još toliko.

Predviđeno je, znači, da se za  manje od devet meseci nabavi između 330 i 350 vozila za javni gradski prevoz. Osim toga, sva preduzeća dobijaju i novu opremu.

Predstavnici sindikata dele stav sa gradom da se Beograd uspešno razvija, te da grad pokazuje veliko poštovanje prema radnicima komunalnog sistema.

One Response to “Do kraja juna solidarna pomoć za zaposlene u komunalnom sistemu Beograda”

  1. Đokić Predrag kaže:

    Delim mislje sa vama da je to JKServis
    koji svakog dana okupa lice i ulice grada u kome sam rodjen i ponosam sam na Bgd,ali me interesuje dal se u 43 moze dobiti posao vozača ili čistača.

    Zahvalan
    Đokić Predrag

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana