Korisnice naknada će se dogovoriti o narednim koracima Tanjug

RegionRegion Pocetna 19. 04. 2017. 21:24:00

Korisnice naknada za majke sa troje i više dece poručile su, nakon današnjeg protesta ispred Ustavnog suda, da će se dogovoriti o narednim koracima.

crnagora-majke

 

Nakon današnje odluke Ustavnog suda da odredbe Zakona kojima je predviđena naknada za majke sa troje i više dece, nije u saglasnosti sa Ustavom, majke su pokušale da uđu u zgradu Ustavnog suda, prenela je RTCG.

Policijski kordoni su ih u tome onemogućili, došlo je, potom, do smirivanja situacije, majke su se povukle u obližnji park, kod spomenika Kralju Nikoli, a smanjio se i broj policajaca.

Nakon što su se povukle od zgrade Ustavnog suda, obratila se koordinatorka protesta Željka Savković i kazala kako je, tokom guranja sa policijom, uhapšen izvesni Dragan Sošić.

„Ako oni koji su pokrali milione mogu da se brane iz druge države, može i on ovde“, kazala je Savković i zatražila od policije Sošićevo puštanje.

Građanski aktivista Demir Hodžić pozvao je opoziciju da im se pridruži jer je, kako je kazao, udareno na stub društva.

„Opozicioni lideri, polažete ispit, ili ćete doći ovđe ili ste pali na ispitu“, kazao je Hodžić.

Reporter Portala RTCG javlja da je više stotina žena krenulo u protestnu šetnju, skandirajući „Ostavke, ostavke“. Majke su saopštile da predstavniku majki nije dozvoljeno da prisustvuje raspravi Ustavnog suda.

Nakon dešavanje ispred Ustavnog suda, majke su došle ispred podgorickog Centra bezbednosti.

One traže da se pusti Dragan Sošić, koji je podržavao današnji protest i zatim uhapšen u incidentu pred vratima Ustavnog suda.

Sudije Ustavnog suda su donele odluku da odredbe Zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti, kojima je predviđena naknada za majke sa troje i više dece, nisu u saglasnosti sa Ustavom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana