Kontrola nelegalne prodaje udžbenika Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 16. 08. 2018. 13:48:09

Kontrola suzbijanja nelegalne prodaje polovnih knjiga i udžbenika sprovedena je u Kosovskoj ulici, a ovakve akcije biće organizovane i u narednom periodu, najavljeno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

udzbenik18032015.jpg

Akcija je organizovana u saradnji Komunalne inspekcije, Sekreterijata za inspekcijske poslove i Komunalne inspekcije GO Stari grad, Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, Sekretarijata za poslove komunalne policije i pripadnika Policijske stanice Stari grad.

Prema rečima sekretarke za inspekcijske poslove Sonje Podunavac, inspektori su doneli rešenja o oduzimanju robe licima koja su zatekli u prodaji, naloženo im je da se registruju, istovremeno im je zabranjeno obavljanje delatnosti. Tokom akcije oduzeto je oko 2.000 polovnih udžbenika i knjiga, a protiv lica zatečenih u prekršaju biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

– Komunalna inspekcija redovno vrši kontrolu nelegalne prodaje na svim kritičnim tačkama u gradu i redovno se organizuju  zajedničke akcije u kojima učestvuju i komunalne inspekcije opština – istakla je Sonja Podunavac.

Ona je podsetila da su 11. avgusta komunalni inspektori Odeljenja za inspekcijski nadzor nad trgovinom, u okviru akcije „Prolećno uređenje grada Beograda 2018”, na platou ispred Cvetkove pijace izvršili inspekcijski nadzor zajedno sa komunalnim inspektorima Opštine Zvezdara, uz asistenciju Sekretarijata za poslove komunalne policije, JKP „Gradska čistoća” i pripadnika Policijske stanice Zvezdara.

– Tom prilikom, komunalni inspektori oduzeli su veću količinu polovne robe koja je bila izložena prodaji. U okviru iste akcije, 12. avgusta u ulicama Šajkaškoj, Pazovački put i Geteovoj u Zemunu takođe su oduzete veće količine polovne robe, a lokacija na kojoj je vršena nelegalna prodaja je očišćena – rekla je sekretarka za inspekcijske poslove, dodavši da će ovakve akcije u narednom periodu biti ponovljene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 9°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 19°C
Min: 8°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana